• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Detta hände då: Brynäs IF vs. Färjestad BK

20 mars 2014 09:54

Inför kvällens drabbning mellan lagen har vi plockat fram ett riktigt gammalt minne från den gemensamma historien. Första mötet mellan Brynäs IF och Färjestad BK.


Den fåtaliga publiken fick vänta fram till drygt 14 minuter in i första perioden innan Brynäs gjorde 1-0. Det var Hans Sjöberg som fick fram en puck till Lennart ”Tigen” Johansson som satte dit ettan bakom Björn Fagerlund i Färjestad- målet. Först i tredje perioden går Brynäs ifrån och leder ett tag med 4-0 efter att Jan-Erik Lyck, ”Tigern” Johansson och Stefan ”Lill-Prosten” Karlsson gjort ett mål var. Hasse Andersson reducerar för Färjestad, men närmare än så kommer man inte.

För Färjestads del slutar säsongen med degradering till Division 2 efter att man slutat sjua i Division 1 Södra.

Brynäs fick ett betydligt trevligare avslut på säsongen. I kvartsfinal besegrades Wifsta/Östrands IF (Timrå) med 11-0 och 7-2. I semifinal besegrades Leksand med 8-3 och 3-1.

Finalserien mot Västra Frölunda blev tuffare. Brynäs vann första finalen av tre med 4-1 i en match som spelade i Västerås eftersom Gavlerinken inte stod klart ännu. Returen i Göteborg vann Frölunda med 6-5. Den avgörande finalen spelades på Johanneshovs Isstadion och blev en ren överkörning. Brynäs vann med hela 7-1 efter två mål var av Hans ”Virus” Lindberg och Tord Lundström. Lasse Bylund, Håkan Wickberg och Lars-Åke Sivertsson gjorde ett mål var. Brynäs var återigen svenska mästare och i tidningen dagen efter kunde man läsa följande:
”Frölunda kom helt i skuggan av Brynäs denna gång. Nu flöt spelet för Gävle-eleganterna. Det var ishockey när den är som bäst”

Färjestad var tillbaka i allsvenskan 1967/68. Då förlorade man med 5-2 och 8-5 mot Brynäs, men det är en helt annan historia.