• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan

Dam: "Vi tror på oss själva"

27 oktober 2015 14:48

I lördags föll Brynäs damlag med 0-4 mot AIK, men kämpade sig tillbaka dagen efter då man snodde en poäng från tabelltvåan Djurgården efter en match som slutade 2-3 på övertid. Imorgon är det dags för match igen så SDE gästar Gavlerinken Arena. Kan man hålla en hög kvalité på passningsspelet och bra fart under skridskorna så kommer man styra morgondagens match, enligt tränare Madeleine Östling.


Madde, ni fick med er en poäng från matchen mot Djurgården i söndags, vad säger du om er insats? – Vi gör absolut en godkänd prestation. Vi startar matchen i ett högt tempo och med mycket energi. Även om resultatet efter första perioden var 2-2 så är det vi som styr matchen. Sedan går vi ner oss lite i andra perioden, men studsar tillbaka i tredje. Det var en jämn match som fick avgöras på övertid.

Ni har haft det lite tufft på slutet. Och även om det inte blev vinst så norpar ni ändå en poäng från tabelltvåan Djurgården.
– Ja, vi har haft det motigt här ett tag. Så att kunna ta poäng från ett topplag som Djurgården känns såklart starkt. Samtidigt vet vi att vi kan vara med och slåss däruppe om vi spelar som vi kan. Vi får bara fortsätta jobba hårt så kommer resultaten också. Vi tror på oss själva.

Tighta matcher nu precis innan uppehållet. Ni spelade två matcher i helgen och redan imorgon är det dags igen då ni möter SDE i Gavlerinken Arena. Hur laddar ni upp inför det mötet?
– Ja, just den här tiden blir lite hektisk, men samtidigt är det roligt med matcher.
– SDE är ett lag som vi redan mött två gånger den här säsongen så vi vet lite vilken hockey de vill spela. Vi laddade upp med en bra träning igår, samt lite snack om matchen och hur vi vill spela imorgon.

Vad skulle du säga att SDE är för typ av lag?
– De åker väldigt mycket skridskor, och pressar hårt över hela banan. För oss gäller det att hålla bra kvalité på passningar och mottagningar. Lägger vi sedan till mycket skridskoåkning så kommer det bli en match som vi styr, precis som vi vill. Sedan gäller det att överlista deras målvakt som var riktigt bra sist när vi mötte dem.

Hur ser laget ut imorgon?
– Wilma Carlsson, Amanda Lindberg och Olivia Justin kommer inte vara med på matchen, annars är alla tillgängliga.