• Huvudsponsorer

Tor 20 Apr  (1 match)
Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)

Dam: "Vi tror på oss själva"

27 oktober 2015 14:48

I lördags föll Brynäs damlag med 0-4 mot AIK, men kämpade sig tillbaka dagen efter då man snodde en poäng från tabelltvåan Djurgården efter en match som slutade 2-3 på övertid. Imorgon är det dags för match igen så SDE gästar Gavlerinken Arena. Kan man hålla en hög kvalité på passningsspelet och bra fart under skridskorna så kommer man styra morgondagens match, enligt tränare Madeleine Östling.


Madde, ni fick med er en poäng från matchen mot Djurgården i söndags, vad säger du om er insats? – Vi gör absolut en godkänd prestation. Vi startar matchen i ett högt tempo och med mycket energi. Även om resultatet efter första perioden var 2-2 så är det vi som styr matchen. Sedan går vi ner oss lite i andra perioden, men studsar tillbaka i tredje. Det var en jämn match som fick avgöras på övertid.

Ni har haft det lite tufft på slutet. Och även om det inte blev vinst så norpar ni ändå en poäng från tabelltvåan Djurgården.
– Ja, vi har haft det motigt här ett tag. Så att kunna ta poäng från ett topplag som Djurgården känns såklart starkt. Samtidigt vet vi att vi kan vara med och slåss däruppe om vi spelar som vi kan. Vi får bara fortsätta jobba hårt så kommer resultaten också. Vi tror på oss själva.

Tighta matcher nu precis innan uppehållet. Ni spelade två matcher i helgen och redan imorgon är det dags igen då ni möter SDE i Gavlerinken Arena. Hur laddar ni upp inför det mötet?
– Ja, just den här tiden blir lite hektisk, men samtidigt är det roligt med matcher.
– SDE är ett lag som vi redan mött två gånger den här säsongen så vi vet lite vilken hockey de vill spela. Vi laddade upp med en bra träning igår, samt lite snack om matchen och hur vi vill spela imorgon.

Vad skulle du säga att SDE är för typ av lag?
– De åker väldigt mycket skridskor, och pressar hårt över hela banan. För oss gäller det att hålla bra kvalité på passningar och mottagningar. Lägger vi sedan till mycket skridskoåkning så kommer det bli en match som vi styr, precis som vi vill. Sedan gäller det att överlista deras målvakt som var riktigt bra sist när vi mötte dem.

Hur ser laget ut imorgon?
– Wilma Carlsson, Amanda Lindberg och Olivia Justin kommer inte vara med på matchen, annars är alla tillgängliga.