• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Dags att skapa historia!

21 mars 2014 15:51

Underläge 0-3 i kvartsfinalserien mot Färjestad. Inget lag i Svensk historia har vänt ett sådant underläge. Ser man tillbaka i historien finns det dock mängder med vändningar att inspireras av när Brynäs IF tar sig an utmaningen att vända en kvartsfinal. Skulle de lyckas skulle de bli först i SM-slutspelets historia, men det har hänt förr. Följ med på en inspirationsresa från 1942 då Toronto Maple Leafs vände mot Detroit Red Wings, fram till Sveriges fotbollsbragd mot Tyskland 2012.


1942 Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings. NHL. 25 år in i historien, så länge fick NHL vänta på sin första magiska vändning. Finalen som redan då spelades i bäst av sju matcher såg avgjord ut. Detroit Red Wings tog ledningen med 3-0 i matcher och såg ut att enkelt vinna Stanley Cup bucklan. Maple Leafs gav inte upp, utan de vann de fyra följande matcherna och säkrade sin fjärde Stanley Cup titel.

2003 Sverige – Finland Den klassiska VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Finland, i ett kokande Hartwall Arena. Sverige tar ledningen med 1-0 men Finland taggar till och går upp i en 5-1 ledning. Hela Finland, kommentatorer och folk i TV-sofforna var säkra på att matchen var avgjord när Sverige sensationellt kom tillbaka in i matchen igen. Ett mål, två mål och tillslut 5 mål senare stod Sverige som segrare och klara för semifinal!
– Det är omöjligt, det var omöjligt. Jag tror att jag ger upp, jag slutar med det här jobbet!, utbrast Lasse Granqvist i Radiosporten efter att den fantastiska vändningen var fullbordad.

2005 Liverpool – AC Milan Fotboll. Champions League final i Istanbul. Förhandsfavoriterna AC Milan skulle promenera hem vinsten mot Liverpool. I den första halvleken tog Milan tidigt ledningen efter mål av Maldini. Laget ökade på ytterligare två gånger innan halvlek och matchen avgjord ut. Liverpool kom sedan ut som ett nytt lag i den andra halvleken och på sex minuter gjorde de tre mål. Matchen gick till en förlängning som slutade mållös, vilket ledde till ett straffavgörande. Väl där blev Liverpools målvakt Dudek matchhjälte med två räddade straffar samtidigt som Liverpoolspelarna gjorde mål. Vändningen var ett faktum.

2010 Philadelphia Flyers – Boston Bruins NHL. I Conferencefinalen gjorde Flyers det omöjliga. Bruins tog ledningen med 3-0 i matcher. Inte nog med att Flyers vände och vann matchserien. I den sista och avgörande matchen vände de ett 0-3 underläge och säkrade vinsten i matchserien.

2012 Sverige – Tyskland Kanske inte en fullbordad vändning men det är trots att en bragd att inspireras ifrån. VM-kval. Vi minns kvällen som Bragden i Berlin. Ett stjärnspäckat Tyskland fullständigt körde över Sverige och ledde efter en kvart spelat med 3-0. Inte nog med detta utökade Tyskarna till 4-0 i inledningen av den andra halvleken. Svenska supportrar lämnade arenan, stängde av TVn och gav fullständigt upp. Inte kan man göra fyra mål på bortaplan mot giganterna Tyskland. Resten av kvällen är svensk idrottshistoria. Sverige arbetade sig tillbaka in i matchen och med matchuret på 92 minuter var ställningen 4-3. Rasmus Elm kliver fram, kvitterar, och bragden var fullbordad.

Inspirationen finns ju såklart även på närmare håll. Nämligen i Örnsköldsvik. Vi minns väl alla den fantastiska vändningen som gav Brynäs SM-guldet 1999?

1999 Brynäs – MODO Brynäs övertygade inte i grundserien och slutade femma, hela 27 poäng efter MODO. De tog sig överraskande hela vägen till final där MODO skulle stå för motståndet. Omöjligt uppdrag sades det om Brynäs chanser i finalen. 1999 avgjordes finalserien i bäst av fem matcher och lagen inledde med en varsin vinst. Den tredje matchen vann MODO vilket medförde att Brynäs var piskat att vinna två raka matcher för att vinna guld. I den efterföljande matchen tog MODO ledningen med 4-1 och guldet var på väg till Örnsköldsvik. Allt eftersom matchen fortlöpte började besvikna Brynäsfans lämna arenan för att slippa köa ut från parkeringen. Brynäs kom ikapp och vid kvitteringen kom åskade som lämnat arenan tillbaka för att se slutet av matchen. I slutminuterna gjorde Brynäs 5-4 och det var kvitterat i finalserien. Den sista och direkt avgörande matchen slutade 4-2 efter mål av bland andra Ove Molin. Vändningen var ett faktum.