• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

”Vi kommer att kriga oerhört”

21 mars 2014 19:01

En match, två lag och en vinst för Brynäs IF är det som gäller imorgon om säsongen inte ska vara över. Tommy Jonsson och laget har långt ifrån gett upp chansen till en semifinal, imorgon ska de kriga för sin överlevnad i slutspelet 2014.


Tommy, ni kommer ut med en helt annan energi i matchen igår, men det går inte riktigt vägen. Vad är det som inte fungerade i spelet i går? - Det är små, små saker som är avgörande. Framför allt är det spelet framför båda målen som är mest avgörande. Det är otroligt jämnt, och halva andra perioden är riktigt bra från oss. Men det ville sig inte riktigt. Vi hade några heta lägen där puckarna studsade åt olika håll, men det var Färjestad som vann slagen framför målen.

Under dagen har laget befunnit sig på plats vid Läkerol Arena och skymtats ute i solskenet. Någon glimt av uppgivenhet syns inte. Det är en tuff, men inte omöjlig uppgift ni har framför er så hur har ni gått vidare med arbetet under dagen? - Vi tog först ett möte och pratade igenom situationen som vi alltid gör. Sen tog vi en dag ledigt, vi tyckte det kändes bra att ha en dag att hämta energi nu för att sedan träna tillsammans innan vi åker ner till Karlstad imorgon.

Olika ledare har olika tillvägagångssätt för att få till en förändring när det krävs. Hur skulle du beskriva din och dina kollegors ledarstil i den här situationen? - En intensiv tankeverksamhet och kommunikation. Tankeverksamheten går ju på max, hela tiden. Vi tittar på matcherna, analyserar för att hela tiden försöka se och hitta idéer som gör att vi ska kunna vrida över det här till vår fördel. Det är otroligt mycket kommunikation mellan alla just nu, ledare och ledare, ledare och spelare, spelare och ledare och spelare till spelare.

Imorgon är det vinna eller försvinna som gäller. Kan du berätta något om vilka förändringar ni för i spelet inför morgondagen? - Vi känner att de här matcherna som spelats varit oerhört jämna och vi kunde lika gärna haft 3-0 i matcher. Vi har saker som vi kan rätta till och det ska vi göra till imorgon. Det har varit så tight så vi tror oerhört mycket på det här. Det hade varit skillnad om det hade varit ojämna matcher tidigare, men nu är det så små marginaler. Vi tror stenhårt på att vi kan vända det här!

En kamp för överlevnad i slutspelet 2014, är det något du kan utlova? - Vi har arbetat hårt i alla matcher, förutom i första perioden i Karlstad. Det har jag full förståelse för om folk är upprörda för hur det såg ut, men ingen gör en sådan period med vilja utan det sker på grund av vissa saker, bland annat mentala. Imorgon kommer vi att kriga något oerhört! Det är inget snack om något annat.

Sist men inte minst, kommer vi att få se Thuresson vara med och kriga igen efter smällen i senaste matchen? - Vi måste avvakta det beskedet till imorgon, vi får se hur det blir.