• Huvudsponsorer

Hårdare jobb än någonsin väntar i måstematchen

22 mars 2014 10:09

Var? I Karlstad. Hur ska det göras? Det spelar ingen roll. Jonathan Granström och Brynäs IF ska kriga för seger i måstematchen.


Det är skarpt läge för Brynäs IF som står inför en, inte omöjlig, men tuff uppgift. En annan tuffing i den här kvartsfinalserien är Jonathan Granström och nu ska han göra allt för att Brynäs ska ta hem segern i Karlstad imorgon.

Det har varit fysiskt, det har varit irritationsmoment och det har varit stor besvikelse vid de tre förlusterna. Jonathan Granström, beskriv hur du upplevt kvartsfinalserien såhär långt?
- Den första och tredje är helt okej, det kunde gått hur som helst i de matcherna. Det är borta i Karlstad som vi inte kom upp till normal standard.

Tre matcher upp, en tuff uppförsbacke som ännu inget annat lag klarat av. Hur ser du på det? - Färjestad har tre matcher mot oss nu och vi har satt oss i den här sitsen. Men vi känner att det inte är helt omöjligt att ta fyra raka mot dem. Vinner vi imorgon så sätter vi en jäkla press på dem, så vi har väldigt mycket att jobba för.

Ja, det är ju en måstematch där vinna eller försvinna gäller. Vad är receptet för att vända på den här serien nu? - Det är ganska enkelt. Vi måste vinna där borta, hur det ser ut spelar ingen roll. Så länge vi vinner.

Det har varit en del gruff och energiskt spel från din sida under slutspelet, hur tar du det ett steg längre i morgondagens match? - Det är alltid extra roligt med ett slutspel, nivån höjs på allt ett snäpp och det är mer fysiskt spel vilket jag gillar. Jag måste jobba hårdare än någonsin. Vi måste ju vinna imorgon, det får se ut hur som helst så länge vi jobbar skiten ur oss och vinner.

Det har varit jämna matcher mot Färjestad hela året. En match som står ut lite extra är det första mötet i grundserien. Vändningen där ni vann med 5-3 efter 5 mål i tredje perioden. Är det något ni har med er i bakhuvudet när ni intar Löfbergs Arena igen imorgon? - Absolut, det är något vi kan ta med oss. Det är så väldigt jämnt mellan oss så vi måste gå ut och göra det riktigt bra, jag tror på oss!

Ni har visat att ni kan när det gäller så många gånger tidigare, vilken är er främsta tändvätska inför morgondagen? - Framför allt är det en fruktansvärt stor revanschlust! Vi har högre förväntningar på oss själva, vi kan bättre och vi vill verkligen vinna nu.