• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

”Det kommer inte att bli något finlir i eftermiddag”

22 mars 2014 10:40

NHL meriterade Petteri Nokelainen har följts av skador under säsongen som gått. Väl på isen strålar hans energiska spelstil och Petteri är en spelare motståndarlagen fruktar att möta. Nu är han skadefri och hungrig på att spela. Nokelainen berättar om kvartsfinalmatcherna, formen och hur det står till med svenskkunskaperna.


Torsdagens hemmamatch slutade med ytterligare en förlust. Om matchen säger Petteri: - Jag tycker att det är samma historia som i de andra kvartsfinalmatcherna. Vi har spelat exakt som Färjestad vill att vi ska göra samtidigt som de har spelat smart. Vi har jobbat riktigt hårt men inte fått den utdelning vi förtjänar. Vi har gjort lite justeringar inför dagens match så vi får se hur det går.

Trots att Färjestad spelat smart skapar Brynäs chanser, periodvis skapar Brynäs hårt tryck mot Färjestad, men puckarna vill inte hitta nätet. Petteri säger att skapa chanser inte räcker. - Färjestad har arbetat hårt med att hålla oss borta från lägen, vilket lett till att vi inte lyckats skapa många farliga chanser. Det är slutspelshockey och jag tror att vi har förlorat matcherna på grund av att vi har bjudit dem på bättre målchanser än vad de bjudit oss. Färjestad har inte låtit oss komma nära målet, vilket har gjort det svårt för oss. Det är Färjestads sätt att spela hockey och jag tror inte att det kommer bli en målrik match idag heller, men vi måste göra mer än ett mål på de lägen vi får. Vi måste verkligen göra mål på alla chanser vi blir tilldelade!

Nokelainen är en energifylld spelare med mycket fart och kämparanda. Vid frågan om hans spelstil poängterar han att eftermiddagens match blir en laginsats där alla behöver prestera. - Mitt sätt att spela är “over-all” hockey, vilket innebär att jag försöker göra lite av varje. Jag hoppas att jag kan göra allt ännu bättre idag, men det gäller inte bara mig. Det är en lagsport och vi behöver alla spela bättre. Det kommer inte att bli något finlir på isen, det kommer att handla om hårt och tufft arbete.

Under den gångna säsongen har Petteri gjort två mål och två assist mot Färjestad. De verkar vara ett lag som han gillar att möta. - För det första vill jag säga att jag älskar att spela hockey och jag älskar att spela alla matcher. Färjestad spelar en typ av hockey som passar min spelstil väldigt bra. De har ett hårt arbetande och väldigt fysiskt lag, och den typen av hockey tycker jag bra om. Jag tror samtidigt att vi kan lära lite av Färjestad och bli lite tuffare och fysiska i vårt spelsätt.

I svensk hockeyhistoria har inget lag vunnit efter att ha inlett med tre förluster, kan Brynäs bli först ut? - Det är klart, men jag tycker inte att vi ska börja tänka på det nu. Idag handlar det om att vinna första perioden, därefter den andra och den tredje för att vinna matchen. Därefter börjar vi fundera på nästa match. Vändningar har gjorts förr, men vi kan inte börja fundera på att vinna matcher som kanske inte blir av. En match i taget och jag tror att dagens match kommer att bli väldigt intressant.

Petteri har missat stora delar av säsongen på grund av skador. Nu har han spelat några matcher och kroppen känns bra. - Jag känner mig glad och lycklig för att det känns så bra som det gör! Ingen kunde förvänta sig att allt skulle läka så fort som det gjorde efter min operation, det var inte ens säkert att jag skulle kunna spela mer den här säsongen. Det känns jättebra och för varje match jag spelar känner jag att självförtroendet ökar!

Har du tagit några lektioner i svenska? - Nej, det har jag inte. Grabbarna snackar engelska med mig så jag klarar mig. När jag gick i skolan läste vi svenska, så jag förstår mycket mer än jag kan prata!