• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Seger i Karlstad

22 mars 2014 19:30

Brynäs tog sista chansen och krigade till sig en seger på bortais. Läs hemsidans rapport från matchen.


Färjestads BK - Brynäs IF 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Period 1
0-1
11.40 Bill Sweatt (Jesper Ollas, Jonas Nordquist) EQ

Period 2 0-2 33.49 Jesper Ollas (Johan Harju) EQ

Period 3

Skott: 33-25

Utv. min: 6-16

Publik: 8500

Domare: Mikael Nord, Sören Persson, Fredrik Carlman, Emil Wernström

Matchrapport
Då går matchserien åter i Karlstad. Efter tre jämna matcher och lika många förluster hoppas vi på att pucken studsar Brynäs väg och att killarna gör en gedigen arbetsinsats så kan detta sluta bra. Brynäs börjar i ett bättre tempo än senast här, vilket verkar vara ett måste för att kunna få en studs tillbaka. Efter ett par utvisningar och bra boxplay börjar Brynäs få lite bättre fart på spelet. Boxplay klarar man lysande och i åttode minuten åker Färjestads Milan Gulas ut två minuter för en hooking. Då får Brynäs ännu mer tryck och efter drygt halva första får också Bill Sweatt utdelning och Brynäs tar en välförtjänst ledning. Viktigt att Färjestad nu får jaga istället. Resten av perioden avlöser chanserna varandra, men Brynäs har minst lika många hyfsade chanser. Inga mer mål i första period.

Andra perioden är två minuter gammal då Brynäs drabbas av periodens första utvisning. Den klaras av utan problem. De håller Färjestadsspelarna utanför boxen och tvingar dem till dåliga avslut. Nästa utvisning kommer i nionde minuten, en slashing som drabbar Sweatt. Något tveksam bedömning enligt mig. Men Brynäs forsätter sitt fina boxplay. Alla gör det som de ska, ingen går bort sig. Men bara en minut efter är det dags igen. Jonas Nordquist får två minuter för holding, men inget kan stoppa Brynäs fina defensiv i kväll. Fortfarande tas rätt beslut, man på rätt ställen och gör jobbet. I fjortonde minuten kommer 0-2 målet. Jesper Ollas sätter dit den och det känns verkligen välförtjänt. Innan perioden är slut åker Jacobsson ut två minuter för roughing också, men det klarar Brynäs genom samma fina boxplay som tidigare. Hoppas vi inte får lika många utvisningar i sista perioden som denna!

Två minuter in på sista perioden drabbas...ja, ni gissar rätt, Brynäs av en utvisning. Denna gång är det Harju som gör sig skyldig till en hooking. Men Färjestad får inte ordning på detta powerplay heller. Brynäs spelar smart, disciplinerat och framförallt säkert. Resten av perioden försöker Färjestad dyrka upp Brynäs försvar, men Brynäs har låst och kastat bort nyckeln. Det blir inte ens spännande på slutet. Brynäs vinner borta med 0-2 efter en fantastisk insats av hela laget, jag tänker räkna upp ett par men då jag var upp i sju spelare la jag ner. Detta var en riktig laginsats, med Starkbaum i spetsen som håller nollan i kvartsfinal borta i Karlstad. Starkt!

Tack för mig.

Av: Robert Ejerfeldt