• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Ikväll kommer Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg på besök

28 september 2017 10:01
En Bra Start

Brynäs IFs modell för att minska ungdomsarbetslöshet blir nationell


I samband med SHL-matchen Brynäs IF–Djurgården IF ikväll torsdag 28/9 kommer Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg med representanter på besök till Gavlerinken Arena för att träffa ansvariga för En Bra start, Brynäs IF och föreningens största partners.

Målet med besöket är att ta del av den samverkansmodell Vägen in som Arbetsförmedlingen, Brynäs IF och föreningens partners arbetar utifrån och just nu utvecklar. Samtidigt kommer en nationell överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och SHL, Svenska hockeyligan, att skrivas under. Överenskommelsen gäller modellen Vägen in som Arbetsförmedlingen, Brynäs IF och föreningens partners arbetar utifrån och som arbetats fram i Gävleborg. Vägen in skapar möjlighet för arbetslösa ungdomar att få en praktikplats hos företag. Fokus är att bryta utanförskap och förflytta ungdomar från ett liv utanför arbetsmarknaden till gemenskapen på en arbetsplats genom idrottsföreningarnas stora partnernätverk. På så sätt utvecklas ungdomarna och förbereds för arbetslivet och bidrar till att stärka deras självkänsla. Samtidigt skapar det en väg in i arbetslivet.

Genom den nationella överenskommelsen kommer modellen att spridas över Sverige under 2018, då alla 14 klubbar i Svenska hockeyligan och föreningar i Gävleborg ska ta del av konceptet och använda modellen Vägen in på respektive ort.

Johan Cahling, Brynäs IF vice klubbdirektör och ansvarig affärsutvecklare ser mycket fram mot mötet.

  • En av delarna är att bygga relationer med Arbetsförmedlingen runt om i hela Sverige och på olika nivåer. Därför är det extra kul att Mikael Sjöberg kommer till oss för att möta oss och våra partners. Tillsammans kommer vi att bli en stark och effektiv kraft för att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg och i Sverige säger Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

  • Att Brynäs IF tagit initiativ till det här arbetssättet och att hockeyligan nu går med i arbetet mot ungdomsarbetslösheten utgör en enorm kraft. Hockeyklubbarna med sina lokala och regionala samarbetspartners har en stor potential i konceptet som har sitt ursprung här i Gävle, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.