• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Sista Snacket

28 oktober 2017 09:36
Herr

Tredje gången gillt mot Färjestad? Nytt kaffederby väntar i Karlstad.


Spelschemat har lagts så denna säsong att redan i den fjortonde omgången spelar Brynäs sin tredje match mot Färjestad. Då har man ännu inte mött Linköping eller Luleå i någon match ännu. Luleå får Brynäs vänta med att möta ända till den sjunde december. Den intressanta matchen spelas på Bulan Berglunds hemmaplan.

Båda matcherna mot Färjestad har värmlänningarna vunnit med 4-1. Målmässigt har det alltså sett likadant ut. Men spelmässigt har matcherna skilt sig åt. Färjestad var bättre rakt igenom i den första fighten medan Brynäs gav det senaste mötet två ansikten genom att höja sitt spel och jämna ut spelbilden under den andra halvan av matchen.

I eftermiddag får vi se Daniel Paille på isen igen efter en frånvaro över två matcher. Däremot är Kevin Clark fortfarande på sjuklistan.

En blick på vita tavlan i Brynäs omklädningsrum ger oss laget.

Ersätter vi siffrorna med namn blir det så att Paille går in i den första kedjan och spelar tillsammans med Jesper Jensen och Juuso Ikonen. Jensen tillsammans med hårt jobbande Paille och Ikonen skapar en intressant lina.

Den andra kedjan består av Alexander Bjurström, Linus Ölund och Aaron Palushaj. Ölund är åter i centerposition efter utflykten som ytter i den första kedjan under den förra matchen. Han känns mer naturlig i mitten. Aaron har gjort mål i de två senaste matcherna och Bjurström är alltid spännande att se. Det här kan vara en producerande lina.

Tredje kedjan känner vi sedan gammalt. De tre J:na. Johan Alcén, Jonathan Granström och Jacob Blomqvist. Slitvargar som alltid är jobbiga att möta.

Johan Alcén blir säkert lika tuff att möta som vanligt för motståndarna.

Avslutningsvis en kedja som varit en riktigt stark konstellation sedan den sattes ihop. Christopher Liljewall, Marcus Westfält och Daniel Mannberg.

Trettonde forward blir åter J20-kaptenen Adam Hirsch. Han spelar i tröja nummer 18.

Försvarsmuren är byggd på paren Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Marcus Ersson. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson samt sjunde back Henrik Larsson.

Lukas Kilström får nu med sig Marcus Ersson. Henrik Larsson blir därmed sjunde back och Elias Fälth stannar hemma denna gång.

Nye målvakten Linus Fernström kommer att finnas på plats. Han spelar i tröja 39. Om vi får se honom vakta målet eller om Samuel Ersson får fortsatt förtroende återstår att se.

En kämpainsats med mycket energi måste till för att plocka hem några poäng i Karlstad denna eftermiddag. Färjestad har imponerat så här långt.

Simon Bertilsson är en av spelarna som måste orka vara med och lyfta laget. Det brukar han inte ha några problem med.

Klockan 15.15 startar matchen.