• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Returmöte mot Färjestad på lördag

27 oktober 2017 14:10
Herr

"Det handlar om att vi alla går in och gör jobbet i varje byte och i varje match"


Brynäs tar bussen idag på eftermiddagen ner till Karlstad. Där väntar Färjestad kvart över tre på lördagen.

-Vi känner oss inte alls slagna på förhand. De är f-n inte bättre än oss. Men vi måste spela mer som ett lag. Komma in med energi och spela som mot Frölunda, säger Simon Bertilsson.

Spelet har varit mycket framgångsrikt i de två matcher på bortais där Tommy Sjödin och Janne Larsson ansvarat för laget.

Skellefteå besegrades med 2-1 och Frölunda med 4-0. Så det kanske bara är bra att det blir en match på bortaplan.

-Jo, just nu kan det vara så att vi slappnar av mer och spelar bättre borta. Men vi kommer att få fason på hemmaspelet också. Vi är ett alldeles för bra lag för att det ska kunna fortsätta så här. Det handlar om att vi alla går in och gör jobbet i varje byte och i varje match, anser Christopher Liljewall.

Det finns en stark tro på det egna laget bland spelarna. Tillsammans med tränarna analyserar man matcherna man spelar och lyfter fram både det positiva och det man vill ändra på. Det är ofta små, små detaljer man försöker skruva på och justera. Och det är andra detaljer man är nöjd med. Det finns inga matcher som innehåller bara det ena eller andra.

Det kan röra sig om hur man jobbar hem till båset inför ett byte. På vilket sätt man positionerar sig vid en defensiv eller offensiv tekning. Eller på vilket sätt man ska vinna tillbaka pucken om man tappar den i anfallszon.

Med båda målvakterna skadade så kommer förstås frågan vilka två burväktare som laget tar med på bussen till Karlstad. Svaret på den frågan får vi vänta med. Sportchef Stefan Bengtzén arbetar med en lösning och hemsidan återkommer kring detta så fort ett besked finns.

Samuel Ersson fick i all hast kliva in i rollen som förstemålvakt under torsdagen och ska inte på något sätt skyllas för förlusten. Han visade prov på stort mod och när han blev varm i kläderna stängde han igen kassen. Han är säkert en av de två målvakter som finns med mot Färjestad på lördagen. Frågan är vem den andre är.

Daniel Paille åker med till Värmland.

Frågan hur laget kommer att komponeras är också intressant. Daniel Paille kände sig kry igen när jag talade med honom under förmiddagen. Han är redo för spel.

Nedsläpp är 15.15 och före det kommer Sista Snacket på hemsidan med bekräftat lag.