• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Brynäs Tifo levererade en högklassig start på matchen

28 december 2017 10:00
Brynäs

Annandag jul och ett nästintill slutsåld Gavlerinken, då överraskade Brynäs Tifo med ett storlaget tifo från hemmastå.


Annandag jul och ett nästintill slutsåld Gavlerinken, då överraskade Brynäs Tifo med ett storlaget arrangemang från hemmastå.

Brynäs Tifo heter den tifogrupp som är ansvarig för de organiserade läktararrangemangen i Gavlerinken och på Brynäs bortamatcher. Begreppet tifo syftar på när supportrar hyllar föreningen och laget genom att skapa olika läktararrangemang, exempelvis genom stora banderoller, konfetti, ballonger och flaggor.

-Det är fantastiskt att se ett sånt engagemang, den här gruppen ger allt och lite till. Ett tifo ger en festlig inramning på matcherna och det ger spelarna lite extra ”råg i ryggen”, säger Stefan Bengtzén Sportchef Brynäs IF.

-Tifot var väldigt mäktigt. Jag fick lite rysningar faktiskt! Det blev grym stämning i arenan och de gav oss energi hela matchen, så det var skönt att vi kunde bjuda tillbaka publiken på 3 poäng säger Lucas Carlsson.

Vi tog kontakt med en av medlemmarna i Brynäs Tifo, Gabriel Quinones som berättade att det tifo som gruppen hade förberett inför annandag jul-matchen mot Färjestad kostade ca 13 000 kr att ta fram.

-Pengarna får vi från Brynässuportrar runt om i landet som har skänkt pengar till just detta ändamål. Vi har ett swish-nummer som man gärna får skänka pengar till; 123 080 2835, berättar Gabriel Quinones.

Hur lång tid tog det att förbereda tisdagens tifo? Förberedelserna tog uppskattningsvis mellan 250-300 timmar. Vilket är lite i sammanhanget då många arrangemang är betydligt mer tidskrävande. Som mest har förberedelserna inför ett tifo-arrangemang tagit ungefär 1000 timmar.

Totalt var ungefär 20 personer involverade i förberedelserna. För att genomföra arrangemanget krävdes strax över 40 personer.

Vill du se fler tifo-arrangemang i Gavlerinken, swisha gärna ett bidrag till 123 080 28 35