• Huvudsponsorer

Oscar Eklund klar för Brynäs IF

31 mars 2014 14:18

Nu är det klart att Oscar Eklund är Brynäs andra nyförvärv inför säsongen 2014/2015.


Det har blivit dags för Brynäs IF att presentera det andra nyförvärvet till A-lagets trupp inför säsongen 14/15. Det är backen Oscar Eklund som nu lämnar Finland för spel i Sverige och Brynäs IF. Brynäs IF och Oscar Eklund har kommit överens om ett kontrakt på två år.
– Efter tre år i Finska ligan så vänder nu Oscar hemåt igen, och vi är grymt glada att han väljer Brynäs IF när han nu återvänder till Sverige, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv. Han är en spelare som för ett par år sedan spelade med landslaget, och han har alla möjligheter att ta sig tillbaka dit igen.

Oscar Eklund (181/84) är född 1988 i Stockholm. Han började sin hockeykarriär som ungdomsspelare i AIK, men gick vidare till Djurgården som junior. Oscar spelade i Djurgården fram till och med säsongen 10/11. Säsongen 11/12 lämnade han Sverige för Finland och spelade först med Kärpät i två säsonger för att sedan fortsätta till IFK Helsingfors där han spelat den senaste säsongen. Som junior representerade han Sverige i landslaget, både i Team 19 och i Juniorkronorna samt i junior–VM säsongen 07/08. Han har även representerat landslaget som senior i nio matcher med Tre Kronor.
– Det känns kul att vara tillbaka i Sverige, och det ska bli väldigt roligt att få spela i SHL igen, säger Oscar Eklund. Jag hoppas att jag ska kunna utvecklas och ta nästa steg i min karriär. Jag tror att Brynäs IF är rätt plats för mig att göra det.

Oscar Eklund är en tvåvägsback som är duktig både offensivt och defensivt. Han spelar säkert och moget, och är en skicklig passningsspelare med bra puckkontroll och fina uppåkningar. Den senaste säsongen spelade han 52 matcher med IFK Helsingfors och gjorde totalt 12 poäng (2+10)
– Oscar är en modern back, en tvåvägsback som är bra både i det defensiva och det offensiva spelet där vi tillsammans ska se till att fortsätta hans utveckling framåt, säger Micke Sundlöv.