• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

”Det var en väldigt upplysande föreläsning”

17 april 2017 12:30
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
En bra start

Under tisdagskvällen träffades deltagarna i Ledarskapsakademin för att få en föreläsning om normer, genus och mänskliga rättigheter.


Brynäs IF skapar samhällsnytta genom verksamheten En bra start. Tillsammans med UNICEF, Brynäs IF:s starka partners och i samverkan med många andra goda krafter och föreningar arbetar Brynäs IF för att alla barn och unga ska få en bra start i livet.

Ett område inom En bra start är ledarskapsakademin. En utbildning som ger ideella föreningsledare en chans att vidareutveckla sitt ledarskap och fördjupa sig i aktuella frågeställningar tillsammans med andra goda ledare.

Under tisdagskvällen fick vårterminens deltagare i ledarskapsakademin besök av Helena Högström och Karl Nässén, strateger vid Gävle Kommun. Karl och Helena bjöd på en intressant föreläsning med workshops under tre timmars tid om normer i samhället, genus och mänskliga rättigheter. Målet med föreläsningen var att öka medvetenheten om de normer som finns och hur man kan arbeta med dem i idrottens värld, vad inkluderar människor och vad exkluderar dem? Deltagarnas förväntningar var att få ta med sig lärdomar och få motta kunskap med ett öppet sinne som dem sedan kunde applicera på sina egna föreningar.

Efter föreläsningens slut fick varje deltagare berätta vilka tankar som ämnet har väckt hos dem och vilka specifika lärdomar de tar med sig efter kvällen. Några röster under kvällen:
”Det var en väldigt upplysande föreläsning och det inte är ofta som man tänker på normer på ett sådant sätt”
”Nu ska jag se efter vad det finns för normer i min förening för det här har väckt en medvetenhet som tidigare inte fanns”.

-Att normer styr oss i vardagen är inget nytt. Det som är särskilt viktigt i en ledarroll är att vara medveten om detta och kunna reflektera över när dessa normer begränsar eller exkluderar barn på olika sätt. Eller när de normer vi agerar utifrån gör att vi faktiskt diskriminerar någon. Medvetna och kunniga ledare har möjlighet att agera för att skapa inkludering och öppenhet istället för exkludering. Därför är det ett viktigt ämne i vår utbildning säger Maria Sundman verksamhetsansvarig En bra start.