• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan

Snart lottas Champions Hockey Leauge

19 april 2017 17:55
Herr

Här är alla lag som spelar i CHL till hösten.


Oavsett hur finalserien mot HV71 går har Brynäs redan säkrat en plats i nästa säsongs Champions Hockey Leauge. Det kommer att bli första gången som Brynäs deltar. Den 17 maj lottas gruppspelet.

-Att vi kvalificerat oss för CHL är ett tecken på framgång och vi ska göra allt vi kan för att ta oss vidare så långt som möjligt! Allmänna känslan är att det blir en tydlig kvalitetshöjning på CHL då det för första gången helt och hållet grundar sig på sportslig framgång och inget annat.

Fyra av matcherna kommer att ligga i vår försäsong och det blir naturligtvis mycket bra matcher för oss i förberedelserna för säsongen 2017/2018. Det finns flera spännande och intressanta lag som vi kan ställas emot.

Jag kommer själv att finnas på plats i Köln där lottningen kommer att ske den 17 maj, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Sverige har förutom Brynäs fyra lag till med. De är Växjö Lakers, Frölunda HC, HV71 och debutanterna Malmö Redhawks.Finland får också ställa upp med fem lag medan Tjeckien och Schweiz representeras av fyra lag. De andra större europeiska hockeynationerna Österrike och Tyskland tre.

Gruppspelet inleds den 24 augusti. Tretton länder deltar med totalt trettiotvå lag. Samtliga deltagande lag är nu klara förutom Slovakiens representanter som antingen blir Bunska Bystrica eller Nitra beroende på vilka som blir slovakiska mästare.

Det blir åtta grupper med fyra lag i varje grupp där de två främsta lagen sedan går vidare till åttondelsfinaler. I gruppspelet blir det sex matcher. Tre hemma och tre på bortais.

Här är de trettiotvå lagen

Danmark: Esbjerg Energy

Finland: IFK Helsingfors, JYP Jyväskylä, KaIPA, Tappara, TPS Åbo

Frankrike: Gap Rapaces

Norge: Stavanger Oilers

Polen: Cracovia Krakow

Schweiz: Bern, Davos, Zug, Zurich Lions

Slovakien: Bunska Bystrica eller Nitra

Storbritannien: Cardiff Devils, Nottingham Panthers

Sverige: Brynäs IF, Växjö Lakers, Frölunda HC, HV71, Malmö Redhawks

Tjeckien: Brno, Hradec Kralare, Liberec, Trinec

Tyskland: Adler Mannheim, Red Bull Munchen, Wolfsburg Grizzlies

Vitryssland: Neman Grodna

Österrike: KAC Kalgenfurt, Red Bull Salzburg, Vienna Capitals

Några av lagen från etablerade hockeynationer känner vi igen. Men en kort presentation av några av de lite mer okända lagen kan vara intressant.

Nottingham Panthers är ett av två lag från Storbritannien. I spelartruppen hittar vi ett känt namn. Erik Lindhagen med ett förflutet i Linköping HC. Över 200 matcher i SHL har han spelat. Dessutom har han representerat Timrå IK.

Från Vitryssland kommer en möjlig motståndare till Brynäs. Laget heter Neman Grodno och hemmaarenan Ice Sports Palace har en kapacitet på 3500 åskådare. Stjärnspelare är finske Janne Laakonen med ett förflutet i Timrå och IF Sundsvall samt rutinerade Alexander Zhidkikh med över sjuhundra matcher i högsta serien.

Ett annat lag som kan få gästa Gavlerinken till hösten är Cracovia Krakow. Polska mästare där Damian Sloban sticker ut lite extra. Sju polska mästerskap har 38-åringen och fantastiska 770 poäng på 781 matcher. Låt vara i en inte allt för högt rankad liga, men ändå.

Frankrikes bidrag är GAP Rapaces. Ett lag med hela tio kanadensare och två amerikaner i truppen. Hemmamatcherna spelar man i Alp Arena med plats för 2800 åskådare.

En kortare bortaresa blir det för Brynäs om danska mästarna Esbjerg Energy lottas in i samma grupp. Esbjerg har två raka danska mästerskap bakom sig och i laget finns en svensk spelare. David Lidström som tidigare har spelat för Västerås IK, Djurgården och Bofors.

På Brynäs hemsida kommer ni att kunna följa allt som sker kring lagets äventyr i CHL.