• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Blir det seger i sista kaffederbyt?

25 december 2017 12:55
Herr

På annandagen kommer Brynäs sista chans att besegra Färjestad under grundserien den här säsongen.


Annadagens gäster har spelat effektivt och plockat ihop hela 50 poäng så här långt. Det ger dem en fjärdeplats i tabellen. Men de har haft en nedåtgående tendens på sistone.

De senaste fem matcherna för Färjestad har bara gett fem poäng. Anmärkningsvärt lite med tanke på hur hösten sett ut. Frågan är om Karlstadslaget har överpresterat tidigare eller om det handlar om en tillfällig formsvacka.

Färjestads fem senaste matcher ser ut så här: Karlskrona-FBK 2-5, Karlskrona-FBK 3-4 (OT), FBK-Växjö 4-5, Linköping-FBK 5-3, FBK-Mora 2-4. Karlskrona två gånger borta på raken är faktiskt korrekt. Förlusten i den senaste matchen mot Mora får oss att höja på ögonbrynen en aning och även det faktum att den matchen spelades den tionde december. För efter det har två omgångar till spelats i SHL men Färjestad har vilat båda gångerna.

För Brynäs del har det varit allt annat än vila under december. Fem matcher har avverkats plus två i CHL. Om vi bara tittar på SHL-matcherna så har Brynäs en helt annan formkurva än Färjestad. Hela tio av femton poäng har det blivit via segrar 2-1 hemma mot Växjö, ett dubbelmöte med Luleå som gav tennissiffrorna 6-1, 6-0 samt förlust 3-1 borta mot Skellefteå och senast fall på straffar 4-3 mot Växjö även det på bortais.

En av många Brynässpelare som taggat igång riktigt bra är Elias Fälth. Ju fler matcher han spelar efter det långa uppehållet ju bättre blir han. Med Lukas Kilström bildar han ett stabilt och tufft backpar.

Så nu borde chansen att besegra Färjestad var ganska god. Och det är inte bara formkurvorna som är på plussidan för Brynäs. Gavlerinken kommer att bjuda på riktigt väbesatta läktare något som borde gynna hemmalaget.

Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen och för Brynäs del har det blivit noll poäng. Nu är det sista chansen att tvåla till Färjestad denna säsong (om det nu inte blir så att lagen kommer att mötas i slutspelet) och vinna ett kaffederby.

Den sjunde oktober möttes lagen i Karlstad med resultatet 4-1. Brynäs mål gjordes av Linus Ölund som snyggt placerade pucken i krysset bakom Stefan Steen till 1-1. Nästa match spelades i slutet av oktober i Gavlerinken och resultatet blev detsamma. Aaron Palushaj reducerade till 4-1 den gången. Det var matchen där Felix Sandström tvingades utgå efter den första perioden och Samuel Ersson fick göra SHL-debut då David Rautio var skadad. Två dagar senare möttes man i Karlstad och det blev 2-1 efter att Daniel Mannberg kvitterat i den tredje perioden. Då vaktades Brynäs kasse för första gången av Linus Fernström.

Daniel Mannberg har precis kvitterat till 1-1 i Karlstad. Tyvärr gjorde Dick Axelsson 2-1 och vann matchen åt Färjestad bara ett par minuter senare.

Det brukar vara lite extra grinigt när dessa två lag spelar mot varandra och det finns ingen anledning att tro att det skulle bli på annat sätt denna gång. Mycket känslor och ett Brynäs som har imponerat med bra spel på sistone även om de två senaste matcherna bara givit en poäng borgar för en härlig annandagskväll i Gavlerinken. Notera att pucken släpps redan 18.00!

Jörgen Sundqvist är på väg åter. Kanske får vi se honom redan under annandagen. Här försöker han med en magisk rörelse trolla bort Rögles Jack Connoley.

Bekräftad laguppställning och kommentarer från spelare och tränare kommer i Sista Snacket under annandagen.

Biljett finns via den här länken:

Klicka här för att köpa biljett >>>