• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan

”Tjejerna får träna tillsammans över föreningsgränserna”

10 mars 2017 16:27
Brynäs

Nu inleder Brynäs IF en långsiktig satsning inom tjejhockey, tillsammans med andra hockeyföreningar i regionen hålls öppna isträningar för tjejer.


Brynäs IF kommer att arrangera isträningar för tjejer i Gavlerinken. Flickor i ålder 6 år och uppåt är välkomna att delta. Brynäs SDHL-spelare kommer tillsammans med Brynäs IF ungdomsansvarig och talangutvecklare Henrik Glaas att hålla i träningarna. Med start säsongen 17/18 inleder Brynäs IF en långsiktig satsning på verksamhet inom tjejhockey. Brynäs IF vill tillsammans med övriga hockeyklubbar i regionen arbeta för att skapa nya möjligheter att tillsammans utveckla flickhockeyn.

  • Vi har under en tid arbetat fram strategier och idéer för utveckling av tjejhockeyn, nu vill vi träffa övriga klubbar för att tillsammans prata om och börja skapa möjligheter. Tanken är att involvera och samarbeta med de föreningar i Gästrikland som har tjejer i sin verksamhet. Vi kan erbjuda en kompletterande träning för tjejerna som hos sin lokala förening ingår i lag med killarna i sin årskull. Nu öppnar vi tillsammans upp och skapar en isträning som bara är för tjejer, tjejerna får träffas och träna tillsammans över föreningsgränserna. Det handlar inte om att starta något helt nytt, utan mer att Brynäs med stor kraft kan gå in och samordna och erbjuda flickorna fler möjligheter samtidigt som vi vill locka fler tjejer till att testa på hockey berättar Henrik Glaas.

Torsdag den 16/3 sker den första isträningen för tjejer och i samband med träningen hoppas Brynäs IF att flera föreningar vill samlas och prata om hur flickhockey i regionen kan utvecklas genom en samverkansmodell. Vid första träningstillfället önskar vi att varje spelare tar med sig egen träningströja. Gärna matchtröja så att varje förening tydligt är representerad.

Tillhör du en hockeyförening i Gästrikland och vill vara med på isträningen och mötet den 16/3? Kontakta Henrik Glaas Brynäs IF 070-203 74 63 eller mail [email protected]