• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

Brynässpelaren som redan vunnit CHL

19 maj 2017 09:36
Herr

"Jätterolig turnering av vara med i"


Det är ett par fina titlar som Brynäs snabbskrinnare Daniel Mannberg har varit med om att plocka hem. Tjugofyraåringen, med moderklubb Björns IF där långt uppe i Norrland, har ingenting emot att resa ut i Europa igen. Tvärtom, han har gjort det förr och vunnit European Trophy säsongen 2012/13 och Champions Hockey Leauge 14/15. Båda gångerna i Luleås färger.

-Jätterolig turnering att vara med i. Och med all respekt för Almtuna så är det roligare när det gäller något i försäsongsmatcherna. Det blir en annan nivå och riktiga tävlingsmatcher. Dessutom har jag personligen jättesvårt för försäsongsmatcher. Jag har den spelstilen att jag behöver gå igång och vara taggad, säger Daniel.

En positiv aspekt med resor och matcher ute i Europa är att laget får tid att svetsas samman anser Mannberg.

-Det blir roliga resor och laget kommer ihop jättebra. Det går snabbare som grupp när du är ute och reser. Sedan är det bra matcher och erfarenheter. Man få spela mot olika typer av hockey. Exempelvis så möter du ett tjeckiskt lag så är det klassiska tjeckiska kontringar som gäller. Jag har känt att jag passar bra mot tyska lag. Det är klart att även deras hockey förändras men de har rätt sköna backar att möta. Stora och inte så jättesnabba och det gillar jag.

Finska IFK Helsingfors har han spelat mot i European Trophy.

-Vi mötte Helsingfors en gång och blev överkörda där borta. De spelade på en mindre rink den gången. Jag tror inte att det var i deras ordinarie arena. De har ju både stora och små rinkar i Finland. Men det är bra med nya erfarenheter och vi vill förstås gå långt i CHL.

Vi lämnar snacket om CHL och går över på något som inte är lika roligt. Hjärnskakningar och konsekvenserna av dem.

-Det var en rätt strulig säsong för mig, säger Daniel och blickar tillbaka på den förra säsongen. Det började riktigt bra de fem första matcherna. Då kände jag verkligen att sommarträningen hade gjort mig bättre och att jag tagit nya steg. Sedan kom hjärnskakningen och jag blev borta en dryg vecka. Efter det hann jag bara spela två matcher så kom det en till hjärnskakning. Och sedan ja…blev jag borta en månad.

-Det finns inget bra med en hjärnskakning. Ur träningshänseende är det inte alls bra. Har du skadat en axel eller så kan du ändå göra någonting. Med en hjärnskakning får du bara sitta still på en stol. När jag sedan kom tillbaka efter två hjärnskakningar då blir man lite…man börjar tänka en del. Jag ska ha det där klippet i åkningen, jag åker ju hela tiden, men om man börjar fundera så kanske man inte åker ända in i alla situationer.

"Jag började senare hitta rätt igen"

-Det kändes nästan frustrerande att jag hade börjat så bra för nu hade jag en bit dit igen. Jag var tvungen att ändra om lite i mitt spel. En match kunde det kännas jättebra och allt fungerade och sedan i en annan match var det lite osäkert. Jag började senare att hitta rätt igen på träningarna och det var väl inte förrän på slutet av säsongen som jag kom tillbaka till rätt nivå.

Till slutspelet hade Daniel lyft nivån i sitt spel igen.

-Jag hade börjat hittat mitt spel utan att tappa det jag är bra på. Skapade lägen och spelade mycket i anfallszon. Så jag har en bra känsla efter säsongen för att jag avslutade bra. Jag menar det var ändå ingen katastrof den här säsongen, men det är det där att när man börjar så bra och har en nivå och sedan inte får ut det efter skador så är det frustrerande.

Nu ser han med tillförsikt fram mot både CHL och SHL till sensommaren och hösten. Fast helst hade han sett att matchandet var igång redan nu.

-Det var en lång säsong men jag kände när den var slut att fan jag önskar att det började om direkt.

En annan Brynäsare som vi alla känner igen körde även han i gymmet tillsammans med Mannberg.