• Huvudsponsorer

Två Brynäsare till anrik landslagsturnering

21 juni 2017 11:53
JUN

Talangerna Adam Boqvist och Marcus Westfält i U18-landslaget.


Huvudtränare Torgny Bendelin har plockat med Brynäs IF:s back Adam Boqvist samt forwarden Marcus Westfält till Ivan Hlinka Memorial Cup. En anrik turnering som har en inofficiell status som U18 Junior World Cup och som har bytt namn flera gånger. Från 2007 heter den Ivan Hlinka Memorial Cup.

Under de tjugosex år turneringen spelats har Kanada vunnit hela tjugo gånger. Sverige har en turneringsseger i bagaget. Ifjol vann Tjeckien.

Nu får Adam Boqvist och Marcus Westfält bege sig till Arlanda den femte augusti för avfärd till Ice Bors Arena i tjeckiska Breclav. Där ska Sverige spela i grupp A och i ett tätt spelschema inleda mot USA måndagen den sjunde för att sedan spela mot Tjeckien och Schweiz tisdag och onsdag. Slutspelet börjar på fredagen och förhoppningsvis är Sverige kvar och spelar final på söndagen.

Adam Boqvist fyller sjutton år i sommar och blev av Svenska Ishockeyförbundet utsedd till bästa J18-back under fjolåret. Han har Hedemora SK som moderklubb och kom till Brynäs IF säsongen 2015/2016.

Marcus Westfält kom från Vallentuna BK till Brynäs IF säsongen 2016/2017. Han är en stor tung forward som under våren fyllt sjutton år.