• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Idag 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Inför finalmatch 3: Tommy Sjödin

20 april 2017 08:40
Herr

"Vi har stora möjligheter att ta detta"


Några få spelare var på is under det frivilliga pass som laget hade i Gavlerinken under onsdagsförmiddagen. Någon timme senare reste hela laget till Jönköping för den tredje finalmatchen mot HV71.

Efter hemmasegern under tisdagen står det 1-1 i matchserien. Eftersom HV71 har fördel av en extra hemmamatch är en seger på bortais ett måste för att Brynäs ska få hissa den fjortonde mästerskapsvepan i taket hemma i Gavlerinken. Kanske kommer den segern redan på torsdagskvällen.

-Vi är bra på bortaplan och jag är inte alls orolig för att vi ska tappa energinivån, säger assisterande tränare Tommy Sjödin. I den första finalmatchen var vi inte riktigt mentalt förberedda efter att ha slagit ut Frölunda i Göteborg. Vi kom aldrig upp i nivå.

Det var ett helt annat lag som kom ut på isen i final 2 på tisdagskvällen. Och seger blev det även om det till slut krävdes en förlängning.

-Jag är nöjd med den matchen. Vi tappar lite efter deras reduceringsmål men kommer igen och det var starkt att vinna i sudden. Vi svarade för en helt annan insats den här gången och vann helt rättvist.

Sedan Brynäs inledde semifinalspelet mot Frölunda har laget visat upp tio olika målskyttar. Samtliga kedjor har svarat för mål. Det är givetvis en styrka.

-Bra spridning i laget när vi har så många målskyttar, säger Sjödin. Det gör det svårt för motståndarna att ta bort någon särskild spelare eller kedja. Om inte en formation gör mål i en match kliver någon annan fram.

En annan styrka Brynäs har visat är att aldrig ge upp en matchserie. Laget maler på och är svåra att stå emot i en serie över sju matcher.

-Det är bra för oss att vi kan utnyttja det självförtroende vi byggt upp efter att vi vunnit mot Linköping och Frölunda. Nu har vi stora möjligheter att ta detta.