• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar

Stora prispengar i potten när Brynäs spelar i CHL

7 juli 2017 09:30
Brynäs

Nedräkningen till starten av Champions Hockey League har börjat, med mindre än 50 dagar kvar till premiären kan vi nu visa hur Brynäs IFs matchtröja kommer se ut i den internationella ligan.


Redan under semifinalerna stod det klart att Brynäs IF spelat till sig en plats i kommande säsongen 17/18 Champions Hockey League. Det innebar att Brynäs IF tillsammans med fyra andra lag från SHL ska vara med i den internationella ligan.

-För oss är det ett tydligt kvitto på att vi har en bra verksamhet. Att vi spelat till oss en plats i en turnering där Europas bästa lag möts, det känns riktigt bra. Direkt var vi alla eniga om att satsa 100% på vårt deltagande i ligan, vi ska verkligen ge allt för att vinna varje match, berättar Johan Stark klubbdirektör Brynäs IF.

Brynäs IF har under maj och juni arbetat parallellt med alla förberedelser det innebär att spela i en ny liga. Allt ifrån planering av resor och logi för laget, till biljettförsäljning och tillstånd. En viktig pusselbit för föreningen har också varit vikten av att få fortsätta bära den rena matchdräkten även i den nya ligan.

-Brynäs IFs matchtröja symboliserar så mycket mer än bara en matchtröja för oss. Vi har fört en lång diskussion med CHL-organisationen centralt om vikten av att ha med oket (axelpartiet) på våra matchtröjor. Det är en stor del av vår identitet. Men vi har tyvärr inte lyckats få med oket. Ledningen för CHL har en ståndpunkt i att det inte är möjligt att tillgodose alla individuella önskemål från de 32 lag som deltar, det kan vi på ett sätt förstå men vi kommer fortsätta driva frågan och vår ambition är att Brynäs-oken ska vara på plats inför kommande CHL-säsong. Vilken vi såklart räknar med att delta i säger Johan Stark.

Att delta i CHL kan innebära ökade intäkter för Brynäs IF som förutom fler hemmamatcher i Gavlerinken har möjlighet att få med sig prispengar till klubbkassan efter sportsliga framgångar i ligan.

-Ja det är en rejäl vinstsumma för de lag som vinner ligan, men också en del prispengar som delas ut på vägen till final. Vi i Brynäs IF har bestämt oss för att satsa på CHL till 100 % och det ska bli riktigt spännande att se hur långt vi kan nå i ligan, säger Johan Stark.

Prispengarna i CHL är fördelade så att varje gång ett lag avancerar i ligan, dvs går från gruppspel till 16-delsfinal, från 16-delsfinal till kvartsfinal, från kvartsfinal till semifinal och från semifinal till final så vinner laget en prispeng. Det lag som slutligen står som segrare efter finalspelet 17/18 vinner hela 300 000 Euro (ca 3 miljoner kronor).

Redan nu finns det en tydlig ekonomisk bild över hur prispengarna i CHL kommer växa det kommande säsongerna, 18/19 uppskattas prispengen ligga på ca 3,6 miljoner, säsongen 19/20 får vinnaren ca 4,3 mkr, och säsongen 22/23 har prispengen växt till ca 7,2 miljoner kronor. Varje år kommer CHL´s styrelse att bekräfta den exakta siffran innan säsongsstart.

Under lottningen av gruppspelet som skedde i maj, var Brynäs IF sportchef Stefan Bengtzén på plats nere i Köln. Brynäs IF lottades in i spelgrupp G och ska möta finska IFK Helsingfors, tyska Red Bull München och Polska Comarch Cracovia.

Stefan Bengtzén är mycket nöjd med lottningen som innebär en bra start på den internationella arenan.

-Ja vi är väldigt nöjda med lottningen och spelprogrammet. Kan lag som Luleå och Frölunda vinna CHL, då kan Brynäs IF vinna CHL säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

CHL växer som liga och har under senaste säsongen nått rekordhöga tittarsiffror, hela 434 miljoner TV-tittare såg matcherna under säsongen 16/17. Kommande säsongen 17/18 deltar många lag som är stora publikdragare och därför tros ligan öka antalet tittare och publik i arenorna runt om i Europa ytterligare.

Brynäs IF släppte föregående vecka lösbiljetterna till de två första CHL-matcherna i Gavlerinken.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Klicka här för att besöka CHLs hemsida och läsa mer om ligan och deltagande lagen >>>

Kort fakta om Brynäs IF CHL matchtröja

• Samtliga klubbar i CHL har fått välja mellan fem alternativ på design för hur matchtröjan ska se ut. Sedan har klubbarna inom ramen för respektive design fått välja färg för delarna på matchtröjan.

• CHLs huvudsponsor Engelbert Strauss finns på vänster överarm och på höger bröst på alla klubbars matchtröjor.

• CHL loggan finns på vänster bröst på alla klubbars matchtröjor.

• Typsnittet som används för siffror och spelarnamn är CHLs officiella typsnitt och kommer användas av alla klubbar.

• Varje klubb har fått välja en text som ska finnas med på ärmslutet, Brynäs IF kommer spela med texten ”För att alla barn ska få en bra start i livet”

• Brynäs IF kommer även att spela med loggan för föreningens sociala verksamhet En Bra Start på höger överarm.