• Huvudsponsorer

Tis 28 Mar  (1 match)
Sön 02 Apr  (1 match)
Tis 04 Apr  (1 match)
Tor 06 Apr  (1 match)
Lör 08 Apr  (1 match)
Mån 10 Apr  (1 match)
Ons 12 Apr  (1 match)
Fre 14 Apr  (1 match)
Sön 16 Apr  (1 match)
Tis 18 Apr  (1 match)
Tor 20 Apr  (1 match)
Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Idag  (1 match)

Drömstart på slutspelet

18 mars 2017 20:36
Herr

Man kom, man såg och man segrade. Det blev ett målkalas utan dess like och ett rejält överkört Linköpings HC när Brynäs gästade i Saab Arena i den första kvartsfinalen. Jesper Jensen stod för två snabba mål och efter dem fortsatte man ösa på.

"Jag vet inte vad som hände, om han har tränat hemma eller något sånt", säger Oskar Lindblom till C More.


Brynäs hade utvecklat en ovana att inleda matcher svagt och svajigt mot slutet av grundserien. Denna ovana var som bortblåst i kvällens kvartsfinal när man kom ut starkt och smällde in 1-0 redan efter 27 (!) sekunder genom Jesper Jensen. När klockan visade 05:03 var det dags igen – och även denna gång var avsändaren Jensen. Strax innan periodens slut kunde också Mannberg näta och utöka bortalagets övertag till 3-0. Det var en ödmjuk Jensen som pratade med C More efter den första perioden.

”Jag är ingen prickskytt. Jag försöker bara få dom på mål”

Linköping hade svårt att hitta en struktur och stabilitet i sitt spel och kom ur balans efter Brynäs hänsynslösa inledning. I kvällens andra period ångade Brynäståget vidare och man kunde utöka sin ledning inför den sista perioden till 5-0. Målskyttar? Lukas Kilström och Jesper Boqvist - varav den sistnämnde stod för sitt första mål i A-laget.

”Leder man med 5-0 mot Linköping har man gjort någonting bra”, säger Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

Med ett bekvämt övertag var det inte mycket som skakade Brynäs denna kväll. Linköping kom tillbaka något under den tredje perioden men det räckte inte långt. Med 35 sekunder kvar av matchen hittade också Brynäskaptenen Jacob Blomqvist nätmaskan.

Slutresultatet? 6-0 – och en fantastisk insats av David Rautio som ikväll höll nollan på bortaplan mot sitt forna lag.

”Det är självklart en jätteskön start för oss att ta första matchen. Nu ska vi hem till Gävle och se till att vi är redo för den andra”, säger Linus Ölund till C More.

Kvartsfinal #2 går av stapeln på måndag (den 20/3) i Gavlerinken Arena. Efter dagens totala dominans vill ni definitivt inte missa match nummer två! Biljetter köper ni här - http://bif.ebiljett.nu/

Nu laddar vi om och taggar till. På måndag är det dags för oss att visa vad vi går för hemma. Alla till Gavlerinken! #nu17tarvi14