• Huvudsponsorer

Mathias Porseland klar för Brynäs IF

13 maj 2015 10:00

Ytterligare ett nyförvärv i Brynäs IF inför säsongen 15/16 är klart.


Lagbygget fortsätter för Stefan Bengtzén och nu är det klart med ytterligare en spelare till A-lagstruppen inför säsongen 15/16. Det är backen Mathias Porseland som nu är klar för Brynäs IF. Brynäs IF och Mathias Porseland har kommit överens om ett kontrakt på ett år.

– Jag tog ”Porse” till BIK där hans karriär verkligen tog fart, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Här får vi en kille till laget med skön touch, ett bra skott och en god speluppfattning. Han blir helt klart en förstärkning till vårt offensiva spel.

Mathias Porseland (188/86) är född 1986 i Göteborg. Han är hockeyfostrad i Frölunda, och har spelat med både deras juniorlag och A-lag innan han säsongen 06/07 fortsatte till BIK Karlskoga där han blev kvar i två säsonger. Därefter blev det två säsonger i Rögle innan han säsongen 10/11 flyttade till Finland och spel i HPK. Säsongen 12/13 fortsatte han till KHL där han spelat de tre senaste åren. Den senaste säsongen har han spelat i Vityaz Podolsk där han på 46 matcher gjorde 15 poäng (2 + 13)

– Mathias Porseland kommer att ansluta kommande vecka till Gävle och kör igång med lagets träning omgående, säger Stefan Bengtzén.