• Huvudsponsorer

Tor 24 Nov (1 match)
Lör 26 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Fre 09 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)

Internmatch med långa traditioner

11 juli 2014 14:30

Tisdag 5 augusti är det dags för årets internmatch Svarta mot Vita. En match då spelarna i Brynäs A-lag möter varandra i en träningsmatch där kampen om vinsten kommer vara stenhård.


Internmatchen då laget i de vita tröjorna möter dem i svarta tröjor har en lång tradition i Brynäs IF. Den återkommande matchen blev lösningen då man redan i början på 1970-talet behövde styra upp lagets träningar. Spelet på isen var hårt och långt ifrån kärvänligt. När diskussionerna kring regler och domslut blev för svåra att avgöra beslutade man sig för att plocka in en riktig domare när laget skulle spela sina internmatcher.

Sagt och gjort. Två stycken domare ringdes in till matchen, bland annat Billy Axelsson som hade stor erfarenhet som professionell domare i Allsvenskan. Och att döma en internmatch med Brynäs IF:s vinnarskallar kräver sitt lugn. I kedjorna mot varandra spelade bland andra Håkan Wickberg, Tord Lundström och Stefan ”Prosten” Karlsson i den ena och Jan-Erik Lyck, Lars-Göran Nilsson och Hans ”Virus” Lindberg i den andra, och ropen var många och höga över isen om det skulle blåsas för offside eller inte.

Internmatcherna blev till en tradition och har spelats och följts av publiken i många år därefter. Bråken på isen blev inte färre efter att domarna tog plats, men internmatcherna fick en annan effekt. Det här blev matcherna då spelarna presterade bättre än sitt bästa. Alla på planen vill bidra till att vinna, att förlora finns inte med i tankarna. För många av spelarna är det extra nervöst att spela just dessa matcher än någon annan under säsongen. Att släppa in ett mål eller göra ett misstag är otänkbart, det straffar sig direkt i galna lagkamrater.

Traditionen lever vidare och tisdag den 5 augusti är det återigen dags för den årliga internmatchen. Det ligger mycket prestige i potten då tränanare Tommy Jonsson tar ut de lag som ställs mot varandra. När startsignalen ljuder är det blodigt allvar som gäller då de svartklädda möter de vitklädda. Det här är ingen lek, det här är en match som ingen vill förlora. Det här är även en match där alla som vill är välkomna att heja på från läktarplats. Klockan 18 är det nedsläpp men redan klockan 16 är det full aktivitet ute i entréhallen.

Mer information om matchdagen kommer inom kort.