• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Tålamod lönar sig

24 oktober 2017 23:05
Herr

"Det har varit lite vi mot hela världen"


Att varje dag gå till jobbet och tro på att det man gör där kommer att ge resultat till slut är ett bra exempel på tålmodighet. Det är vad Brynäs har ägnat sig åt när inte spelet riktigt har fungerat.

Redan mot Mora i lördags hade det tålmodiga arbetet med att få fason på ett haltande spel börjat ge resultat. Men den gången kom inte målen. Den här kvällen i Scandinavium fortsatte Tommy Sjödin och Janne Larssons spelare på den utstakade vägen och nu kom även målen.

Ett stabilt defensivt spel gav utdelning. Det lade grunden till kvällens 4-0 seger. Brynäs spelar som Brynäs ska spela. Man bygger sitt spel bakifrån och via en stabil och svårforcerad defensiv går man framåt i rätt lägen. Det syntes redan tidigt i matchen att spelidén man arbetat ett tag med nu började sätta sig alltmer. Det var enkelt (ett ord som Sjödin ofta använt) spel ur egen zon som gällde. Man lyfte helt sonika bort pucken ur farligt läge när det behövdes. Det var ett minimalt kladdade med pucken. Ett disciplinerat och tålmodigt arbete som hela femmorna hjälpte till med. Och som gav resultat.

Tommy Sjödin och Pecka Alcén var två nöjda herrar i båset denna kväll. "Det har varit lite vi mot hela världen. Men vi håller ihop som grupp och har tålamod. Stämningen har varit bra hela tiden" sade Pecka efter matchen.

Frölunda fick ofta stå för puckinnehavet men den utsideshockey som Brynäs tvingade dem till gav aldrig någon utdelning. En förklaring till det var också att David Rautio var magnifik i målet. När hemmalaget fick till något bra avslut var han på plats och avstyrde det hela.

David Rautio stoppade allt som Frölunda frestade honom med denna kväll. "Han svävade inte iväg utan höll sig till grunderna. Han var mycket stabil och bra" berömde Pecka.

Det var många som slet och visade det där hjärtat som fansen gärna ropar efter. Att lista alla känns onödigt för det var en lagseger. Men visst måste Alexander Bjurström nämnas. Juniorkillen som gjorde sitt första SHL-mål och dessutom elegant assisterade till ett annat.

Alexander Bjurström gav Aaron Palushaj en smörpassning som resulterade till Brynäs andra mål. Aaron bjöd sen igen när Alexander snärtade upp pucken i krysset och ökade på till 3-0.

Ett annat par hade även de en lyckad afton. Christopher Liljewall börjar bli varm i kläderna och han visade prov på fina framspelningar. Båda gångerna till Daniel Mannberg. Första gången han frispelade Mannberg blev det inget mål. Men skam den som ger sig och den andra gången han gav Daniel ett fint läge small det i nätet bakom Johan Gustavsson och 4-0 var ett faktum.

Lucas Carlsson jublar tillsammans med Daniel Mannberg.

Det finns förstås alltid något att förbättra och denna gång tappades det lite för många tekningar. Men det känns ändå mest som en liten detalj efter den här trepoängaren.

Nu gäller det att spela lika bra på torsdag i Gavlerinken då Färjestad gästar. Med tanke på att bortaplan har gett de bästa resultaten så här långt så kanske Brynäs borde spela i de vita tröjorna även på hemmais.

Men viktigare än färgen på tröjorna är att fansen finns på plats och hejar fram sina hemmafavoriter. Det och ett ökat självförtroende hos spelarna kommer att ge gästerna från Värmland en svettig afton.

Se till att vara på plats och köp gärna biljetten via länken nedan.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>

Frölunda HC-Brynäs IF 0-4 (0-0,0-2,0-2)

Skottstatistik 32-20 (12-6,14-7,6-7)

Utvisningar FHC 2x2 min BIF 2x2 min

Målen

0-1 Juuso Ikonen assist Kevin Clark och Lukas Kilström (31.40)

0-2 Aaron Palushaj assist Alexander Bjurström (31.50)

0-3 Alexander Bjurström assist Aaron Palushaj (44.08)

0-4 Daniel Mannberg assist Christopher Liljewall (45.44)