• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

"Det är bara målen som saknas"

7 januari 2016 14:22

Två tunga förluster under mellandagarna följdes upp av en ny förlust mot Skellefteå på bortaplan. Backarna Anssi Salmela och Lukas Kilström saknades i truppen och junioren Marcus Ersson bildade backpar tillsammans med Jörgen Sundqvist. Brynäs inledde matchen riktigt bra, och hemmalaget såg stundtals överraskade ut. Resultatet till trots var bataljen en jämn historia, och nästa halva matchen var spelad när första målet kom. Brynäs föll till slut med 3-0, men kapten Anton Rödin var ändå nöjd med spelet, förutom en sak – effektiviteten.


Anton, vad är din uppfattning om gårdagens match mot Skellefteå? – Jag tycker att vi spelar bra i två perioder. Alla som såg matcher såg säkert att vi hade minst lika bra målchanser som dem, om inte bättre. Och att vi då ligger under med 1-0 efter två perioder är givetvis väldigt tungt. Sedan var det en tuff match också, det var två bra lag som spelade. Men vi hade många lägen för att göra mål, och hade vi fått in den första pucken och kanske någon till så hade det varit en annan match.

Var det effektiviteten som främst saknades? – Ja, det tycker jag. Resten av spelet kändes ändå bra. Vi skapade många chanser och inledde matchen på ett väldigt bra sätt. Jag tror att de som såg matcher kan hålla med om att det där var en av de bästa starterna vi gjort i en bortamatch hittills.

Skellefteås John Norman och Brynäs Anton Rödin i närkamp under gårdagens match.

Ni hade några tongivande spelare på frånvarolistan igår. Oskar Lindblom och Petr Vrana har ni ju fått klara er utan i några matcher nu, men igår var även Anssi Salmela och Lukas Kilström borta. Hur mycket märks det? – Det är klart att man saknar dem. Men jag tyckte att (Marcus) Ersson, som klev in istället för Kilström, gjorde det jättebra. Det är väldigt kul för honom att han får visa upp sig, sedan vill vi givetvis att Lukas och Anssi kommer tillbaka så snabbt som möjligt. Men det finns alltid någon som kan komma och ta över ansvaret om det skulle behövas.

Om vi blickar framåt till helgen som stundar. På lördag gästar Malmö Gavlerinken för andra gången. Vad tror du om den matchen? – Jag tror att det blir en bra match. Vi måste spela som vi gjorde mot Skellefteå, det är bara målen som saknas. Så var det mot Djurgården också, vi spelade jättebra men vår effektivitet låg inte på topp. Det sitter i huvudet.

Mot Djurgården lyckades i alla fall Greg Scott spräcka sin måltorka. Hur viktigt tror du att det var för honom, din kedjekamrat, att få sätta den pucken? – Jag tycker att han har spelat bra ändå, men det är nog skönt för självförtroendet att få göra mål så det var nog viktigt för honom. Han är en viktig spelare för laget så det är bra om hans självförtroende är på topp.

Oskar Lindblom är tillbaka från JVM nu. Vad betyder det för er att få tillbaka honom? – Han har varit en av de tongivande spelarna i vårt lag, så att han har varit borta på JVM är såklart inte bra för oss, men det ska bli roligt att få tillbaka honom och jag tror att han tycker det ska bli roligt att få komma tillbaka. Han är en viktig spelare för oss.

Din form i dagsläget, hur känns den? – Det känns bara bra, det är fint med mig.