• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Sexpoängsmatch mot Luleå på torsdag

3 januari 2018 13:00
Herr

Bulan tillbaka med sitt Luleå i Gavlerinken efter två blytunga förluster mot Brynäs.


Efter en rad lyckade matcher för Brynäs är det dags att ta det där viktiga steget uppåt i tabellen. För trots alla poäng som Tommy Sjödin har kunnat glädja sig åt på sistone så ligger fortfarande Brynäs lite knöligt till.

En tiondeplats är inte en alldeles optimal position när grundserien så småningom avslutas i början av mars. Målet är förstås att hinna jaga ikapp lagen ovanför och minst nå en sjätteplacering. Efter den misslyckade inledningen av säsongen är det inte helt lätt att klara av det. Men med ett fortsatt spel på samma nivå som under november och december finns det utmärkta möjligheter att nå dit. Och när Luleå på torsdag gästar så handlar det om ett sådant där viktigt möte som brukar tituleras sexpoängsmatch.

Gästerna föll med 5-3 borta mot Mora under tisdagskvällen. Laget passar på att träna i Gavlerinken idag onsdag och kör även en matchvärmning här på torsdagsförmiddagen. På bilden Einar Emanuelsson som gav Luleå ledningen med 1-0 mot Mora.

Kikar vi på de två möten som lagen redan klarat av denna säsong så verkar det stenklart att Brynäs vinner. Tennissiffrorna 6-1,6-0 lyser i eldskrift framför ögonen på Luleåtränare Bulan Berglund som naturligtvis inget hellre vill än att visa upp ett helt annat lag denna gång. Och det får vi räkna med att han gör. Om det sedan räcker till seger mot ett formstarkt Brynäs som funnit en inre frid och visat hockeysverige, och framför allt sig själva, att fjolårets finalspel inte bara byggde på tur återstår att se.

Nummer 23 Lucas Carlsson forcerar förbi Luleås 23:a Marcus Collin i 6-0 matchen i Gavlerinken den nionde december.

För Tommy Sjödins del gäller det att fortsätta att prata om tålamod,glädje och att jobba färdigt situationerna på isen. För spelarnas del gäller det att fortsätta att lyssna på kloke Sjödin och att verkligen inse att när matchen startar är det 0-0.

Sportchef Stefan Bengtzén och Rolf Lassgård kramas efter den förra hemmamatchen mot Luleå. I bakgrunden syns Jörgen Sundqvist.

Jesper Jensen med några ord om hösten och om torsdagens match.

-Så enkelt kommer det inte att bli. Luleå är ett jäkligt bra lag. Det vet vi så det blir en jämn och tuff match. De kommer nog att vara grymt taggade med tanke på tidigare. Men det kommer även vi att vara. Vi skall köra för fullt direkt, säger Marcus Westfält.

Under gårdagens träning åkte Marcus Ersson runt med en pappmugg ovanpå hjälmen. Någon lagkamrat hade sett till att tejpa fast den där innan laget gick ut på isen. Inte helt klart vem som var den skyldige men något finger pekade inte helt oväntat mot spelare nummer 31.

Bekräftad laguppställning kommer i Sista Snacket vid lunchtid i morgon.

Biljett till torsdagens match finner du här:

Säkra din biljett här >>>