• Huvudsponsorer

Första segern för Johansson i mål

7 februari 2014 12:43

Idag möter vi Jonas Johansson, den stora målvaktstalangen som gjort debut i Brynäs A-lag, och även imponerat på Brynäsare med ett fantastiskt spel i tre matcher.


Han är endast 18 år gammal men har redan nu gjort stort intryck på Brynäspubliken. Med sina 193 cm är det svårt att inte lägga märke till den unga talangen, som de senaste åren utvecklats i Brynäs IF under ledning av Pecka Alcén.
Men vem är han? Den talangfulla junioren som inledde karriären i Hille/Åbyggeby och som nu stått säker i Brynäsmålet i sina tre första SHL-matcher.
- Jag är en 18 årig kille som pluggar på teknikprogramet på Polhemsskolan. Pappa bor i Björke men mamma bor i Hille och jag har en lillebror och två låtsassyskon. När jag inte tränar hockey och går i skolan så gillar jag att fiska, helst flugfiske.
Sedan debuten mot Luleå har du spelat sammanlagt tre matcher i SHL där du imponerat stort. Hur har det känts tycker du?
- Det har varit tre tuffa matcher, men såklart också väldigt roliga. Det är lite skillnad från juniorhockeyn så det här har verkligen varit en häftig upplevelse. Det går mycket snabbare och finns skickligare spelare med bättre avslut i SHL så jag måste stå pall lite mer i de här matcherna. Men ju mer jag fått spela, ju tryggare har det känts i målet.

Igår kom äntligen första segern i SHL för dig, vad tycker du om lagets poängskörd?
Jag tycker det gått okej de här matcherna, även om vi bara lyckats tagit tre poäng känns det som att vi borde haft fler med oss. Jag tycker att vi har spelat så pass bra

Pecka Alcén och du har sedan länge ett samarbete ihop, hur mycket hjälp tar du utav ”Honken”?
- ”Honken” har hjälpt mig jättemycket. Han är en målvakt med mycket erfarenhet så han stöttar och ger en del tips om tänk i matchsituationer och ibland också om hur lagen spelar. Utifall de har någon spelare som skjuter mycket och så vidare. Pecka och jag har jobbat ihop sedan min tid på Prolympia egentligen, så sedan sjätte klass. Jag trivs väldigt bra med honom så det känns skönt att ha honom med när jag kommer upp i A-laget också.

Hur laddar du upp inför en match?
- Jag brukar försöka att slappna av, vara på gott humör och inte spänna mig för mycket. Det är bättre att vara glad och avslappnad så jag inte blir för övertänd. Risken är stor att man spänner sig och får för mycket tunnelseende och bara se pucken istället för hela spelet.

Nu är det en match kvar innan OS, vad går du in med för tankar?
- Jag kommer att åka med upp men vet inte om jag spelar imorgon. Gårdagens vinst känns väldigt viktig för tabelläget och nu har vi chans på topp sex samtidigt som vi vill ta tre poäng ikväll för att få en bra känsla inför uppehållet. Börjar vi plocka trepoängare nu kommer vi ju att klättra. Personligen känns det ju även skönt att ha första vinsten bakom sig också.