• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan

Barnkonventionens dag - företagen samlas

21 november 2017 11:50
En Bra Start

Idag firas barnkonventionens dag i Gavlerinken. Ett 40-tal representanter från företag samlades för att ta del av en presentation om hur viktigt just Barnkonventionen är för företag, för kommunen, för pedagogerna och inte minst för barnen


Barnkonventionens dag firas tisdag 21 november i Gavlerinken Arena, ett firande som arrangeras av En bra start i nära samarbete med Gävles skolor, Mattecentrum, Stadsbussarna, UNICEF och Brynäs IFs huvudpartners; Bauer, Bilbolaget, Gävle kommun och Länsförsäkringar Gävleborg.

Firandet av Barnkonventionens dag inleds med att eleverna från årskurs 5 och 6 anländer till Gavlerinken och får ta del av en rad olika aktiviteter i arenans entréhall och arenagångar. Samtidigt på plan 3 i arenan samlades ett 40-tal representanter från företag som är involverade i Barnkonventionens dag för ett företagsevent.

Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF inleder företagseventet med att ett välkomnande och ett stort tack för att företagen är med och gör firandet av barnkonventionens dag möjligt.

-Det är en stor dag för oss i En bra start, men det är en ännu större dag för barnen. Dagen handlar om deras rättigheter betonar Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

Brynäs IF sociala partner UNICEF Sverige har representanter på plats som håller med och utvecklar.

-För oss är firandet av Barnkonventionens dag väldigt viktigt, det är ett sätt för oss att lyfta barnkonventionen på agendan för både företag, politiker och för allmän kännedom. Vi i Sverige brister ofta i den praktiska och vardagliga tillämpningen, det får vi kritik för berättar Axel Wallin som arbetar som affärsansvarig företags samarbeten UNICEF Sverige.

-UNICEF jobbar för att Barnkonventionen ska bli svensk lag från år 2020. För det krävs hårt arbete, och att vi inser att rättigheter också innebär skyldigheter förtydligar Annika Bränning, chef insamling företag UNICEF Sverige.

Gävle kommun är en stor och viktig partner i firandet av Barnkonventionens dag, dels genom samarbetet med just skolan och alla de förberedelserna inför dagen för eleverna. Men också för att driva fram kunskap inom Gävle kommun kring Barnkonventionen.
Barnkonventionen är en naturlig del i skolans värld, skolan arbetar efter läroplanen som genomsyras av barnkonventionen. Pernilla Dahlborg, är en av åtta områdesrektorer i Gävle Kommun.

-Firandet av Barnkonventionens dag i Gavlerinken ger oss en möjlighet att lyfta fram barnkonventionens på ett större perspektiv och med högre attention för barnen, föräldrarna och vuxna i barnens vardag. Även om det ingår i vår läroplan så ger det oss en enorm skjuts och en helt annan fart i arbetet. Det har pågått ett enormt arbete i skolan inför firandet idag och varje klass har löst ett antal uppdrag som skapats för att öka kunskapen kring barnkonventionen. Så för oss gör firandet både en stor nytta och en helt annan kraft berättar Pernilla Dahlborg.

Inför firandet av Barnkonventionens dag planeras dagen tillsammans med en referensgrupp av elever och en referensgrupp av pedagoger. Allt för att dagen ska bli så rätt utformad för barnen som möjligt.

Läs mer om firandet av Barnkonventionens dag här >>>