• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Dags för revansch mot Färjestad

25 oktober 2017 14:56
Herr

Ett Brynäs i förvandling bjuder in till match i Gavlerinken. Spännande match på flera sätt väntas.


Färjestad vann säsongens första möte mellan lagen när man i Löfbergs Arena i Karlstad den sjunde oktober rätt enkelt avspisade Brynäs med 4-1.

Nu tjugo dagar senare är det ett Brynäs i förvandling som kommer till spel. Roger Melin har lämnat plats i båset för Tommy Sjödin och Janne Larsson har tagit ett steg fram och tituleras nu assisterande tränare från att ha varit videocoach.

Även på spelarfronten ser det annorlunda ut. Alexander Bjurström och Marcus Westfält har tagit plats i laget och Christopher Liljewall har fått spela två matcher från start. Marc Zanetti har däremot blivit utlånad till HV71 för ett tag framöver och Samuel Asklöf är fortsatt skadad. Dessutom har inte Louie Caporusso spelat sedan matchen mot Färjestad. Spelmässigt är det ett större fokus på det defensiva spelet från Brynäs håll och allt detta sammantaget har givit två segrar och två förluster under de fyra matcher som spelats sedan Roger Melin lämnade.

Headcoach Tommy Sjödin och assisterande Janne Larsson.

Att man har vunnit borta och förlorat hemma går det förstås att fundera en del kring. Är det så att spelarna spänner sig och gör det onödigt svårt för sig inför hemmapubliken i Gavlerinken?

Eller är det mer så att det beror på motståndet? Skellefteå och Frölunda är jämfört med Rögle och Mora två mycket bättre lag. Åtminstone på pappret. Det tror jag att alla håller med om. Men kan det vara så att, oavsett hemma eller bortaplan, de bättre lagen spelar en ishockey som passar Brynäs?

Eller är det rent av bara en tillfällighet att det ser ut som det gör om vi tittar på de fyra senaste matcherna?

Något som vi med säkerhet kan konstatera är att Brynäs under Sjödin och Larsson ännu inte släppt in något mål i boxplay. Det är sexton minuter där laget har hållit tätt bakåt i den spelformen. Ett mycket bra resultat. Däremot har man gjort ett mål i boxplayspelet. Lucas Carlsson satte segerpucken i nät mot Skellefteå i spel fyra mot fem.

Man har spelat i fem mot fyra i arton minuter och under den tiden fått in en puck. Det målet svarade Ryan Gunderson för när han öppnade målskyttet i matchen uppe i Skellefteå.

Det händer alltså inte så mycket målmässigt vare sig framåt eller bakåt i vad som kallas special teams.

Målmässigt är siffrorna tio mot åtta. Vassaste klubban har en back haft. Det är Lucas Carlsson som svarat för två mål. Även Ryan Gunderson har fått in en puck. Men övriga mål kommer från forwards. Aaron Palushaj, Daniel Paille, Daniel Mannberg, Kevin Clark, Alexander Bjurtrsöm, Juuso Ikonen och Linus Ölund har samtliga skrivit in sig i målprotokollet. En styrka förstås att laget kan visa upp en rad olika målskyttar.

Aaron Palushaj är en av de spelare som svarat för ett mål under ledning av Tommy Sjödin och Janne Larsson.

Det finns alltså en hel del positivt att lyfta fram när pucken släpps klockan 19 på torsdagskvällen. En av säsongens mest spännande och intressanta fighter så här långt.

Biljetter köper du här:

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>