• Huvudsponsorer

Tor 20 Apr  (1 match)
Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Tis 19 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)

Dam: Östling om seriestarten mot Leksand

10 september 2015 11:32

Imorgon är det seriepremiär för Brynäs i Riksserien 2015/2016. Leksand gästar Gavlerinken Arena, pucken släpps 19.00. Vi har pratat med en laddad Madeleine Östling om morgondagens derbymatch.


Madde, ni har tagit in en hel del nya spelare inför den här säsongen, vad kan du säga om dem? – Det känns jättebra att vi har en bred trupp, vilket vi inte hade förra året. Nyförvärven har kommit in i laget bra både på- och utanför isen. Vi är nöjd över vad de har presterat hittills men det ska bli otroligt spännande att se hur de utvecklas hos oss i Brynäs under säsongen.
– Vi känns som en jämnare trupp än i fjol, och då blir det mer konkurrens om platserna också, vilket är jättebra. Man få förtjäna sin speltid på ett annat sätt.

Hur har veckan sett ut här inför seriestart?
– Det har varit bra. Vi har fortsatt nött på grunderna i spelet, samt lite box- och powerplay, och mixat med många kampövningar för att maxa upp trycket ytterligare.

Imorgon är det alltså dags för Riksseriestart för er del. Ni möter Leksands i första matchen, en riktig derbymatch. Hur känns den starten?
– Väldigt roligt! För det första att serien äntligen drar igång, och dessutom att vi ställs mot Leksand. Det är alltid heta matcher mot dem, lite små grinigt precis som det ska vara i derbymatcher.
– Vi åkte ut mot Leksand i fjol i den tredje och avgörande matchen i kvartsfinalerna så vi är grymt revanschsugna nu vill jag lova!

Hur tror du matchen kommer att se ut?
– Det kommer vara mycket känslor i matchen, och vi kommer säkert se lite smånyp här och där, så har det alltid sett ut mot Leksand. Det hör liksom till, haha. Leksand är ett bra lag som åker mycket skridskor och gillar att hålla i puck, precis som vi. Det gäller att vi åker mer skridskor än dem och är snäppet bättre över hela banan. De kommer bli jämnt, det såg vi redan på träningsmatcherna mot dem under Gävle-Daladuellen här tidigare.

Hur ser laget ut?
– Vi sätter laget efter träningen ikväll. Men Sandra Johansson och Anna Borgqvist kommer inte att spela.