• Huvudsponsorer

Tre poäng mot Luleå

29 januari 2016 21:15

Brynäs förlustrad tog slut ikväll i Gavlerinken när Brynäs rättvis seger mot Luleå. Nicke Johnson och Oskar Lindblom målade för hemmalaget.


Brynäs IF - Luleå HF 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Period 1
1-0
16.36 Nick Johnson (Oskar Lindblom, Petr Vrana) PP1

Period 2
2-0 23.33 Oskar Lindblom (Petr Vrana, Nick Johnson) PP1
2-1 33.03 Jacob Micflikier (Christian Jaros, Ilari Melart) EQ

Period 3

Skott: 34-20

Utv. min: 8-22

Publik: 4949

Domare: Mikael Holm, Linus Öhlund, Daniel Persson, Fredrik Altberg

Matchrapport
Med flera förluster i bagaget var det allt eller inget som gällde i den första av två back-to-back-matcher mot tredjeplacerade motståndarlaget Luleå. Men den första matchen fick en hackande inledning, då utvisning efter utvisning stod i fokus. Bland annat 2+10 för Luleås Anton Hedman hamnade i protokollet i den första perioden.

Men det var under en "vanlig" utvisning som matchens första mål skulle komma. I powerplayet som efterföljde en tripping kunde Nick Johnson snyggt sätta 1-0 från sin backplats med tre och en halv minut kvar av perioden.

Anton Hedman fortsatte sedan att sitta på botbänken i mittenakten. Efter bara 48 sekunders spel drog han på sig 2+2 för charging och abuse och officials ochmed cirka minuten kvar på de utvisningarna utökade Oskar Lindblom ledningen till 2-0 när han rakade in en retur framför målvakten Daniel Larsson.

Gästerna norrifrån gav dock inte upp i första taget och kort efter sin timeout reducerade Jacob Mcflikier till 2-1 när han serverades en riktig smörpassning från lagkamraten Christian Jaros och det var aningen nervigt inför avslutningen.

Den tredje perioden blev dock mer händelselös än de tidigare två och trots att Luleå fick chanser att kvittera så kom det inga fler mål hos Felix Sandström. Målvakten, och försvaret, höll tätt och Brynäs tog med sig tre sköna poäng från mötet.

Av: Nathalie Andersson