Lagkaptenen hoppas på publikfest

Publicerad: 2014-03-24 13:53

De gjorde det! Brynäs tog hem kvartsfinalserien till Läkerol Arena igen och nu hoppas Jörgen Sundqvist att så många som möjligt sluter upp bakom laget när de går för ytterligare en seger.

En härlig och otroligt viktig seger i Karlstad senast. Vad är den största nyckeln till framgången?
- Vi har ett stabilare spel med bättre tålamod och lite mer noggranna på linjen om man jämför med de andra matcherna. Vi har ju pratat mycket om att vi måste vinna kamperna framför båda målen och där tycker jag att vi gör ett riktigt bra jobb. ”Starky” har ofta fri sikt när de skjuter och gör ett otroligt bra jobb.
- Vi blir lite slarviga med pucken i andra perioden och när vi hade lägen att få ut den ur zon så blev vi ändå kvar och fick några långa byten. I timeouten snackade vi om att vara mer rejäla och noggranna med pucken.

Det är en match där ert boxplay prövas något otroligt men ni lyckas hålla undan Färjestad bra även där?
- Ja, det kändes som att vi spelade ett otroligt bra boxplay. Jag kan inte minnas att de hade något riktigt solklart läge i den spelformen vilket ger oss ett bra betyg.

Vinst ger såklart laget energi, hur har uppladdningen inför kvällens match sett ut?
- Vi kom hem vid elva på kvällen från Karlstad, sen hade vi samling vid tio igår och körde en lätt träning. Vissa hade lite rehabövningar medan andra gick på is. Idag har det varit som vanligt, individuell värmning på förmiddagen och så vila lite innan det är dags att komma upp till arenan.

3-1 i matcher och bara fem timmar kvar till nedsläpp i den femte kvartsfinalen. Vad kan vi förvänta oss utav dagens drabbning?
- Vi måste ju ta en match i taget nu och det är nästan så att vi snackar om ett byte i taget också. Det kommer att se väldigt mycket ut som förra matchen, vi ska fortsätta visa ett bra tålamod och göra bra avvägningar. Nu får man hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss, helst fullsatt! Det skulle vara otroligt kul om det kunde bli så.

Köp biljett..

 
Madelene Åhlström
Statistik 2013/2014
Profilbild

Jörgen Sundqvist

Tacklingar

92

Matcher

55
KVARTSFINAL 5
Måndag 24 mars  19:00
Läkerol Arena

Köp biljett från 140 kr
 

Copyright © 2013-2016 Brynäs IF

Telefon: 026 - 54 46 60

E-post: info@brynas.se

Design: Brynäs IF

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB