• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan

Nya regler från SHL

11 augusti 2017 13:06
Herr

"Viktigt att vinna tek"


SHL meddelar att det blir några justeringar i regelverket inför SHL-starten i september. Till exempel kommer man inte att skrapa isen inför straffläggningar efter förlängning. Ribban höjs också för vad som anses vara spelare som stör i målgården vid ett mål. Nu blir det också domaren och inte situationsrummet som har sista ordet gällande den bedömningen. En annan förändring, som dock inte kommer att märkas lika mycket för publiken, är att lagen får möjlighet att namnge en tredje målvakt i laguppställningen som lämnas in före match. Kan vara aktuellt om det är osäkert att en av de två andra målvakterna kan komma till spel. En regel som redan finns i VM.

Men den stora nyheten är ändå att SHL under augusti kommer att på test införa nya regler vid tekningar. Tidigare har det varit så att en spelare som utför något fel vid en tekningssituation bytts ut. En sak som bedömts som felaktig är att tekaren sparkar pucken till en medspelare. Nu ändras detta så att det är helt okej att sparka pucken och dessutom bytts inte tekaren ut efter en felaktighet. SHL liknar detta vid en andraserve i tennis. Spelaren får en chans till. Däremot kommer det fortsatt att vara så att om även den andra tekningen bedöms som felaktigt utförd så drabbas laget av en tvåminutersutvisning. Faller detta test väl ut kommer regeln att ändras från och med den sjätte september.

Jonathan Granström tekar mot Skellefteås Pär Lindholm.

-Det blir ganska stor skillnad om man får sparka pucken, säger Granström. Men jag har inte hört ännu om man måste gå på pucken först eller om man får sparka direkt. Man får egentligen inte på en tek låsa motstånderns klubba först. Man måste först gå på pucken. Så vi får väl se hur det blir.

-Jag lägger inte så stort fokus på det här, säger Jacob Blomqvist. Det gäller att som Granis säger vinna tekningar. Sedan om man gör det med näsan eller med foten spelar ingen roll. Men det är viktigt att vinna tek.

Jesper Jensen agerar domare och släpper pucken när Granström och Blomqvist duellerar. Både Granström och Blomqvist hade en hög procent vunna tekningar under den förra säsongen och var Brynäs bästa tekare och samtidigt i toppskiktet i hela ligan. Granström svarade för mer än sjuhundra tekningar och vann över sextio procent av dem.