• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Torsdag Tor 15 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Viktiga tre poäng på hemmais

4 november 2017 21:42
Herr

"Vi fick extra energi av den där hyllningen till Sunken. 650 matcher för samma klubb är stort"


Brynäs kom ut och gjorde en första period som det slog gnistor om. Det var en energi från båset som det nästan gick att ta på. Redan innan Jonathan Granström gjorde det första målet var känslan att detta blir tre poäng. Ett lag som har den energi och den beslutsamhet som Brynäs visade i den inledande perioden vinner allt som oftast.

-Det som lägger grunden till segern är den första perioden. Då spelar vi fantastiskt bra. Kuggar i varandra perfekt. Det måste vi bygga vidare på, säger Christopher Liljewall på väg ut i omklädningsrummet efter matchen. Vi fick extra energi av den där hyllningen till Sunken. Sexhundrafemtio matcher för samma klubb är stort. Kul att vi kunde vinna på hans dag. Han är väl värd det, fortsätter Christopher.

Christopher Liljewall gjorde sitt första SHL-mål för Brynäs denna kväll. "Det är alltid roligt att göra mål. Vi jobbade hårt i vår lina och det gav resultat. Det var inte det snyggaste målet. Men viktigt" säger Liljewall.

Efter Granströms ledningsmål smällde Simon Bertilsson i sitt första av två mål denna kväll. Assisten då gick till Marcus Westfält. Sedan kom 3-0 och det var Liljewalls mål.

Mittperioden blev sönderryckt av utvisningar åt båda håll. Mora kunde lyfta sitt spel något och vann perioden med 2-1. Deras mål fram till 3-1 kom i boxplayspel sedan Aaron Palushaj krånglade till det i egen zon. Extra skönt att just Aaron lite senare kunde göra 4-1. I slutet lyckades Mora få in en reduceringspuck och därmed skapa lite spänning till den tredje perioden.

Där var dock Brynäs klart bättre. När Simon Bertilsson gjorde 5-2 och sitt andra mål denna match var det hela över. Brynäs spelade av matchen väldigt bra och var helt enkelt för bra för gästerna denna gång.

Fyra glada spelarfruar efter segern mot Mora. Från vänster till höger Nina Korhonen, Julia Lindgren, Hayden Clark och Klara Stenberg.

Brynäs IF-Mora IK 5-2 (3-0,1-2,1-0)

Skottstatistik 28-27 (12-9,8-11,8-7)

Utvisningar BIF 5x2 min MIK 5x2 min