Finsk back klar – välkommen Oona Koukkula
Publicerad: 2024-04-30
Den talangfulla backen Oona Koukkula har idag skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF och stärker därmed upp SDHL-lagets backsida.

Oona Koukkula kommer senast från HPK i den finska ligan Naisten Liiga, där hon tillbringade de två senaste säsongerna. Den nyligen avslutade säsongen var en poängstark sådan då hon gjorde 19 poäng (2+17) på 32 matcher. 

Tack vare den goda säsongen fick hon en plats i den finska VM-truppen som tog VM-brons i Utica, USA under april. Till nästa säsong väntar spel i SDHL och Brynäs IF för 20-åringen.

– Jag är väldigt taggad inför nästa säsong i Brynäs och jag tror det kommer bli ett bra steg i min fortsatta hockeykarriär, säger Oona Koukkula.

Med totalt sju säsonger och 177 matcher i Naisten Liiga i klubbarna KJT, Team Kuortane och HPK, samt 15 A-landskamper och 23 Junior-landskamper för Finland så är det en 20-åring som har samlat på sig en mängd erfarenheter genom åren. 

Sportchef Erika Grahm kommenterar rekryteringen av Oona Koukkula enligt följande:

– Oona är en duktig och talangfull back med många spännande egenskaper. Hon är en skridskoskicklig back med ett bra förstapass och de ska bli roligt att se henne i SDHL. Att vi nu har fått det här i lås känns såklart väldigt bra och det ska bli spännande att få jobba med Oona framåt.

Vi hälsar Oona Koukkula varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF!

Huvudpartners
Officiella Partners