Övertygande seger i final 1:7 – Tyler Kelleher hattrickskytt
Publicerad: 2024-04-17
Efter en rivstart så bärgade vi segern i den första finalmatchen mot Djurgården. Därmed har vi 1–0 i matcher.

Vi bjöd på en rejäl urladdning i starten och översköljde gästerna. 1–0 kom på matchens första skott genom Tyler Kelleher efter endast 43 sekunder.

Skyttekungen Jack Kopacka fyllde på med 2–0 efter 4:38. 3–0 kom också när Greg Scott hittade krysset. Djurgården bytte då målvakt för att få en reaktion.

Djurgården hade inte mycket i anfallsväg, men efter 16 minuter var man nära en reducering men Damian Clara stod för en superräddning. Det var gästernas första skott på mål.

Djurgården skulle få in en reduceringspuck i slutet av den första perioden, som gav dem kontakt.

I den andra perioden spelade Djurgården upp sig och spelet jämnade ut sig.

Men när vi fick två chanser i powerplay var vi kliniska. Först kom 4–1 av Greg Scott och Tyler Kelleher gjorde 5–1. Det gav oss en betryggande ledning inför den tredje perioden.

I inledningen där var Greg Scott nära ett hattrick efter ett fint samarbete med just Tyler Kelleher, men pucken tog i stolpen.

Vi tryckte på för fler mål framåt men det var Djurgården som gjorde nästa mål i matchen till 5–2.

Djurgården gav det sedan ett sista försök i slutet när man tog ut målvakten.

Då fullbordade Tyler Kelleher sitt hattrick när han la in 6–2 i det tomma målet.

Nästa match i finalserien spelas hemma på fredag klockan 19:00. En match som är slutsåld!

Matchfakta

Första perioden: 1–0 (0.43) Tyler Kelleher (Greg Scott, Jordie Benn), 2–0 (4.38) Jack Kopacka (Kasper Larsen, Oliver Tärnström), 3–0 (7.08) Greg Scott (Anton Rödin, Miks Indrasis), spel fem mot fyra, 3–1 (19.49) Alexander Ytterell (Linus Klasen), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–1 (8.56) Greg Scott (Miks Indrasis, Johannes Kinnvall), spel fem mot fyra, 5–1 (16.49) Tyler Kelleher (Jack Kopacka, Tyler Vesel), spel fem mot fyra,

Tredje perioden: 5–2 (8.23) Anton Gradin (Albin Grewe), 6–2 (17.35) Tyler Kelleher (Greg Scott), spel fem mot sex i tom målbur.

Utvisningar, Brynäs: 2x2. DIF: 5x2.

Skott: 31–31 (15–8, 6–13, 10–10).

Publik: 7 836.