Förlust i toppmötet
Publicerad: 2023-10-27
Trots bra spel och 38 skjutna skott blev det inga mål eller poäng i kvällens toppmöte mot Björklöven. Gästerna vann matchen med 0–2 och tog därmed över förstaplatsen i tabellen.

Det märktes och kändes att det var en speciell match som väntade under den sena fredagskvällen i Monitor ERP Arena.

En tidig seriefinal, Jordie Benns debut och nästan fullsatt på läktaren.

Vi tog tag i taktpinnen direkt och Jordie Benn satte tonen med några fina tacklingar i matchinledningen till hemmapublikens stora förtjusning. Vi skapade bra med målchanser och bortamålvakten hamnade i arbete direkt.

Björklöven arbetade sig sedan in i matchen och skapade ett par målchanser.

En bra första period med mycket närkamper, fart och målchanser. Perioden slutade 0–0 och 13–5 i skott till vår favör.

Tempot avtog något i den andra perioden men inte våra målchanser. Chanserna skapades titt som tätt men bortamålvakten stod för ett gäng svettiga räddningar och höll tätt mellan stolparna.

Björklöven avslutade perioden bra och hade bland annat ett byte på flera minuter i vår zon. Vi klarade av den delen av matchen och det var fortsatt mållöst inför den tredje och sista perioden.

Skotten i den andra perioden var 12–8. Den målglade Jack Kopacka hade skjutit hela sju skott efter två spelade perioder.

Vi inledde den tredje perioden i spel i numerärt överläge som sedan skulle bli spel fem mot tre. Vi skapade återigen bra med målchanser där Tyler Vesel var närmast med ett skott i ribban. Det var en sådan kväll där pucken inte ville in.

Med cirka sju minuter kvar av matchen fick gästerna en chans i powerplay. En chans som togs och det var 0–1 på tavlan.

Kvitteringsjakten och slutforceringen var sedan i gång men istället blev det 0–2 i tom målbur och första hemmaförlusten var ett faktum.

Tack alla 7 875 som var på plats och bidrog till den fantastiska inramningen!

Nästa vecka väntar tre bortamatcher för herrlaget mot Södertälje, Almtuna och Mora.

Nästa hemmamatch är onsdag 15/11 klockan 19:00 mot Tingsryd.

Köp dina biljetter här!

Brynäs–Björklöven 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

Tredje perioden: 0–1 (12.58) Alexander Wiklund (Nicholas Schilkey, Liam Dower Nilsson), spel fem mot fyra, 0–2 (18.41) Joel Mustonen, i tom målbur.

Utvisningar, BIF: 2×2 min. IFB: 4x2 min.

Skott: 38–19 (13–5, 12–8, 13–6).

Publik: 7 875.