Scott avgjorde mot Björklöven
Publicerad: 2023-11-29
Onsdagens match borta mot Björklöven bjöd på det mesta. Efter en sämre start kunde vi starkt komma tillbaka och vinna över Björklöven, tre otroligt sköna poäng och serieledning!

Det var Björklöven som startade matchen starkast och tog ledningen redan efter 01:03. Kort därefter utökade även hemmalaget sin ledningen till 2-0 efter några slarviga sekvenser i vår egen zon.

Tränare Niklas Gällstedt valde att ta en timeout, något som gav en önskad effekt. Vi vaknade till och fick sedan chansen i powerplay och skapade några riktigt vassa lägen. Kort därefter kunde sedan Tyler Vesel prickskjuta in 2-1, efter fint förarbete av Greg Scott.

Vi forcerade på för en kvitteringspuck men Björklöven visade prov på en extrem effektivitet och kunde 13:00 utöka sin ledningen till 3-1. Målet innebar att Damian Clara spelat klart för kvällen och in kom istället Anders Lindbäck.

Bytet gav effekt direkt och efter 13:52 kunde Jacob Blomqvist reducera till 3-2, efter en fin passing av Theo Lindstein.

Vi inledde den andra perioden bra med några långa anfall på Björklöven men det var återigen hemmalaget som skulle göra periodens första mål, 11:33 utökade man sin ledning till 4-2. Men vi skulle komma tillbaka, i ett starkt boxplayspel kunde Johan Larsson reducera matchen till 4-3.

Den tredje perioden var inledningsvis något chansfattigare men chanserna skulle komma. Efter 09:22 kunde Miks Indrašis kvittera till 4-4 i powerplay. Björklöven hade sedan chanser för ett ledningsmål men Anders Lindbäck visade klass längst bak i målet.

Efter att Jordie Benn skickat iväg en riktig kanon från blålinjen kunde istället Gregg Scott styra in ledningsmålet till vår favör och vändningen var ett faktum. I matchens slutskede plockade Björklöven ut målvakten och var bara ett stolpskott ifrån att kvittera, men vi höll undan och kunde inkassera tre otroligt sköna poäng.

Jack Kopacka var matchens stora utropstecken, med sin fart och skicklighet var han ett ständigt hot framåt. Greg Scott var tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro och visade att han verkligen är att räkna med i framtiden!

Nästa match i Hockeyallsvenskan spelas den 1/12 klockan 19:00 hemma mot Östersund, köp dina biljetter här

Björklöven - Brynäs 4–5 (3–2, 1–1, 0–2)

Första perioden: 1–0 (1.03) Myles Powell, 2–0 (3.15) Scott Pooley (Nicolai Meyer), 2–1 (10.57) Tyler Vesel (Greg Scott, Simon Bertilsson), 3–1 (13.00) Nick Schilkey (Mattias Nörstebö, Jacob Andersson), 3–2 (13.52) Jacob Blomqvist (Theo Lindstein, Chad Billins).

Andra perioden: 4–2 (11.33) Scott Pooley (Nicolai Meyer, Mattias Nörstebö), 4–3 (13.20) Johan Larsson (Tyler Vesel, Karlis Cukste), spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 4–4 (9.22) Miks Indrasis (Anton Rödin, Johannes Kinnvall), spel fem mot fyra, 4–5 (12.24) Greg Scott (Jordie Benn, Jack Kopacka).

Utvisningar: IFB: 3x2 min. BIF: 2x2 min.

Skott: 16–42 (7–20, 5–10, 4–12).

Publik: 5 166