Hanna Thuvik klar för två nya år
Publicerad: 2024-04-20
Lagbygget i SDHL fortsätter. Nu kan vi addera landslagsspelaren Hanna Thuvik till truppen då hon har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. – Det känns riktigt bra att fortsätta i Brynäs. Jag har haft en bra dialog med Erika under hela processen och jag tror på klubbens resa framåt, säger Hanna Thuvik.

Hanna Thuvik kom till klubben inför säsongen 20/21 från Göteborg HC. Hon har stått för en fin utveckling under sina fyra säsonger här och har bofast sig i Damkronorna. 

21-åringen har vuxit fram till en ledande spelare och har med sin fart och spelskicklighet producerat bra med poäng i SDHL.

Den senaste säsongen gjorde hon imponerande 38 poäng (21+17) på 36 matcher i SDHL från sin till mesta del centerposition.

– Det känns riktigt bra att fortsätta i Brynäs. Jag har haft en bra dialog med Erika under hela processen och jag tror på klubbens resa framåt, säger den Rönnängsfostrade 21-åringen.

Hanna Thuvik förlängde sin säsong då hon var en del av Damkronornas trupp i VM i Utica, USA under april. Där fick laget se sig besegrat i kvartsfinalen av Kanada som sedan vann turneringen.

Turneringen var hennes andra VM-turnering och hon har genom åren samlat på sig välbehövlig rutin och erfarenhet i både klubb- och landslag.

– Att Hanna förlänger är otroligt viktigt. Hon är en frontfigur för det här laget och klubben. Hon har trots sin unga ålder mycket erfarenhet men även stora ledaregenskaper. Hon har växt för varje säsong och jag vet att hon kan ta ytterligare kliv här, säger sportchef Erika Grahm.

Kontraktet med Hanna Thuvik sträcker sig över säsongen 25/26.