Emil Molin och Patrik Berglund med två poäng vardera - trots det förlust mot Leksand
Publicerad: 2020-09-10
Leksand kom ut som det starkare laget. Och höll i det hela matchen. Det blev också förlust för vår del, med 2-5.

I söndags gick vi segrande ur klassikermötet när vi mötte Leksand i träningsturneringen Skoda Trophy. Då avgjorde Simon Bertilsson i förlängning när han satte 3-2.

Men när vi möttes igen under torsdagskvällen var det i stället Leksand som var det starkare laget. Hemmalaget gjorde en stark första period och tog tag i taktpinnen från första nedsläpp. Hade också 2-0 efter den första perioden.

Patrik Berglund reducerade i mellanakten framspelad av Emil Molin i powerplay. Men närmare än ett ettmålsunderläge kom vi aldrig. Marcus Björk blev också han målskytt, med assist från Molin och Patrik Berglund.

Nästa träningsmatch är nästa torsdag, borta mot Örebro. Det är också vårt genrep inför SHL-premiären efterföljande vecka.

Leksands IF - Brynäs IF 2-5 (2-0, 1-1, 2-1)

Första perioden: 1–0 (13.33) Marek Hrivik (Peter Cehlarik, Carter Camper), spel fem mot fyra, 2–0 (14.58) Martin Karlsson (Jesper Kandergård, Mattias Göransson).

Andra perioden: 2-1 (11.20) Patrik Berglund (Emil Molin), spel fem mot fyra, 3-1 (12.57) Mattias Ritola (Oskar Lang).

Tredje perioden: 3-2 (4,34) Marcus Björk (Emil Molin, Patrik Berglund), 4-2 (9.18) Carter Camper (Marek Hrivik), 5-2 (14.56) August Berg.