Seger i final 2:7 – Karlis Cukste ovan matchhjälte
Publicerad: 2024-04-19
Det blev en ny seger mot Djurgården. Denna gång med 2–1 efter att Karlis Cukste gjort sitt första mål i Brynäströjan inför en fullsatt och kokande Monitor ERP Arena.

Fredagskväll, final och fullsatt. Det var upplagt för en härlig kväll i Monitor ERP Arena – och det blev det.

Vi kom ut starkt som vi gjorde i den första matchen. Och vi hade flera lägen för ett ledningsmål där Oliver Tärnström var närmast med en ribbträff.

Djurgården var betydligt mer påkopplat ikväll och det var över lag en jämn period. Gästerna satte oss på prov och hade två skott i målramen.

Innan perioden tog slut träffade även lagkapten Johan Larsson ribban.

0–0 i mål, 2–2 i ramträffar efter den första perioden.

I den andra perioden började vi skapa mer tryck i anfallszon. Men det var gästerna som gjorde det första målet när pucken letade sig in bakom Damian Clara via Simon Bertilssons klubba. Ett oturligt mål att få emot oss.

Djurgården fick sedan en chans i powerplay till 2–0 men där var i stället Linus Ölund närmast att kvittera i boxplay, men målvakten räddade.

Underläge 0–1 inför den tredje perioden.

Tyler Kelleher har varit glödhet genom hela slutspelet och han hittade ett kvitteringsmål cirka fyra minuter in i den tredje perioden.

Och mindre än minuten senare var vändningen fullbordad när Karlis Cukste skickade en puck mot mål som letade sig in. Hans första mål i Brynäströjan och vilket viktigt mål det var!

Djurgården inledde då sin kvitteringsjakt men klockan tickade på fort för gästerna.

Man gjorde ett sista försök i slutet när man plockade ut målvakten men vi stod emot anstormningen.

Segern innebar att vi har 2–0 i matcher inför de två kommande bortamatcherna på Hovet, med start på söndag.

Brynäs–Djurgården 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)

Andra perioden: 0–1 (11.27) Marcus Krüger.

Tredje perioden: 1–1 (3.56) Tyler Kelleher (Johannes Kinnvall), 2–1 (4.48) Karlis Cukste (Anton Rödin, Johan Larsson).

Skott: 19–17 (5–4, 9–8, 5–5).

Utvisningar, BIF: 2×2 min. DIF: 1×2 min

Publik: 7 909.