Tjeckisk toppspelare klar för Brynäs IF – centern Alena Mills ansluter
Publicerad: 2022-07-13
SDHL
Brynäs IF välkomnar Alena Mills som senaste nyförvärv till SDHL-truppen. Centern, med 232 gjorda poäng i ryska WHL och breda meriter som lagkapten för det tjeckiska landslaget, ansluter på ett kontrakt över säsongen 2022/23. – Jag är verkligen glad över att vara en del av Brynäs och ser fram emot att träffa alla i laget, säger tjeckiskan.

Alena Mills, 32, ansluter till Brynäs SDHL-trupp. Närmast kommer tjeckiskan från två säsonger med spel i det kinesiska laget KRS Vanke Rays, som tillhör den ryska ligan WHL. Utöver det har Mills spelat ytterligare sex säsonger i WHL, hunnit med spel i Nordamerika samt representerat det tjeckiska landslaget som lagkapten under de senaste tio åren.

– Mills är en rutinerad tvåvägscenter som är grym på att teka och har ett bra skott. Hon är fysiskt stark vilket kommer vara till hennes fördel nu när SDHL inför mer fysiskt spel. En smart spelare med en grym karaktär och som kommer bidra med mycket både på och vid sidan av isen, säger sportchef Erika Grahm.

Åren 2009-2013 spelade Mills collegehockey på Brown University och har efter det åtta raka säsonger med spel i den ryska högstaligan. På 242 matcher i WHL, slutspel inkluderat, har hon svarat för 232 (117+115) poäng.

Nu fortsätter den meriterade centern sin karriär i Brynäs IF. Mills har skrivit på för ett år, över säsongen 2022/23.

– Det känns fantastiskt. Jag har bara hört bra saker om Brynäs efter att ha pratat med mina tjeckiska vänner som representerat föreningen. Jag är verkligen glad över att vara en del av organisationen och ser fram emot att träffa alla i laget, säger Mills.

– Jag följde laget under finalspelet förra säsongen och blev helt mållös. Att se så många fans på läktarna och hur populärt hockey är i Gävle är helt fantastiskt.

Redan säsongen 2004/05 debuterade 32-åringen i det tjeckiska landslaget som hon representerat vid tolv senior-VM.

– Brynäs har haft två framgångsrika säsonger och har varit så nära att vinna guld. Jag hoppas att kunna bidra på varje träning och match för att vi ska kunna ta det där sista steget som krävs för att ta oss hela vägen och få lyfta bucklan nästa säsong, säger Mills.

Bli en del av upplevelsen när resan mot första guldet fortsätter - teckna ditt seriekort här >>>

Brynäs IF