Trupperna till Olympisk Offensiv klara
Publicerad: 2024-04-19
Igår tog Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg tillsammans med Andreas Karlsson, förbundskapten för Damlandslaget U18 ut säsongens trupper till Olympisk Offensiv. Totalt är sju spelare från Brynäs IF uttagna.

Olympisk Offensiv är en gemensam satsning på svensk damhockey mellan Svenska Ishockeyförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Svenska Spel Damhockeyligan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

Satsningen inleddes 2022 och är nu inne på sin tredje säsong. En nyhet för årets satsning är att det tas ut två trupper, en med sikte på OS 2026 och en med sikte på OS 2030.

Totalt är sju spelare som tillhörde Brynäs IF den gångna säsongen uttagna.

Till 2026-gruppen är Annie Silén, Hanna Thuvik och Maja Nylén Persson uttagna. Samlingarna för 2026-gruppen kommer med hög kravställning att innehålla detaljfokus inom de fyra boxarna tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt, med den internationella topphockeyn som måttstock.

I 2030-gruppen finner vi Anna Brenkle, Felicia Frank, Hilda Ljungberg och Stella Lindell. För 2030-gruppen blir fokus på samlingarna individuell utveckling kopplat till kollektivet. Detta är ett steg att öka träningen och höja kravställningen, intensitetsnivån och tävlingen. Fokus kommer även ligga på att öka den fysiska statusen, detta för att hjälpa spelarna i sin fortsatta utveckling och ta ytterligare kliv.

Säsongens samlingar

Olympisk Offensiv 2026

24–30 maj: Tester på Bosön och läger och två internmatcher i Enköping.

22–28 juli: Läger och 3 träningsmatcher mot Ohio State University, USA i Uppsala.

Olympisk Offensiv 2030

7–12 maj: Tester på Bosön och läger i Enköping

4–9 juni: Tester och läger i Katrineholm

Läs mer här.