Tre mål i powerplay - Bertilsson avgjorde i förlängning när vi vann mot Leksand
Publicerad: 2020-09-06
Tredjeplatsen i Skoda Trophy säkrades under söndagen när Leksand besegrades med 3-2. Men den satt långt inne, segern. Först i förlängning kunde Simon Bertilsson avgöra matchen.

Brynäs var det bästa laget.

Inledningsvis.

Men efter en stark matchinledning där vi också fick ett ledningsmål växte Leksand in i matchen mer och mer.

Och i den andra perioden var Leksand det klart bättre laget, som synes på skottstatistiken 3-17 i den andra perioden. Men det var Brynäs som gjorde mål i den andra när Patrik Berglund, Greg Scott och Emil Molin rullade upp Leksandsförsvaret i numerärt överlage, med Molin som sist på pucken.

Efter en Leksandskvittering i den tredje perioden gick matchen till förlängning. Men där kunde Brynäs återigen ta vara på ett powerplay och avgöra matchen genom Simon Bertilsson.

BRYNÄS IF - LEKSANDS IF 3-2 efter förlängning (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1–0 (1.13) Patrik Berglund (Greg Scott), spel fem mot fyra, 1–1 (18.52) Emil Heineman (Patrik Zackrisson).

Andra perioden: 2–1 (16.02) Emil Molin (Greg Scott, Patrik Berglund), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (12.00) Peter Cehlarik (Carter Camper).

Fjärde perioden: 3–2 (4.41) Simon Bertilsson (Tomi Sallinen), spel fyra mot tre.

Skott: 20–39 (5–10, 3–17, 12–12).

Utvisningar, Brynäs: 6x2. Leksand: 8x2.

Domare: David Bergman, Jimmy Dahmén.