3–0 i matcher efter en stark andraperiod på Hovet
Publicerad: 2024-04-21
Det bjöds på en fysisk match borta på Hovet i final 3:7. I en match som hade det mesta man kan önska när det vankas slutspelshockey. Efter en rejäl islossning i den andra perioden kunde vi inkassera den tredje vinsten mot Djurgården.

Den första perioden började med att Djurgården drog på sig ett matchstraff redan efter tolv sekunder, en riktig mardrömsstart för hemmalaget.

Drygt en minut senare drog laget sedan på sig ytterligare en utvisning vilket gjorde att vi fick chansen i spel fem-mot-tre.

Trotts ett långt powerplayspel lyckades vi inte skapa speciellt mycket då vi slarvade med pucken och stod alldeles för still i offensiv zon.

Djurgården kom ut med bra energi efter boxplayspelet och var det bättre laget inledningsvis i perioden.

13:52 skulle hemmalaget också få utdelning, i powerplay kunde man skjuta in matchens första mål, 1–0.

I periodens slutskede började vi spela bättre och vi lyckades skapa några farliga målchanser men något mål skulle det inte bli för vår del i den första perioden.

Den andra perioden startade vi starkt och redan efter 03:08 kunde Oliver Tärnström skjuta in kvitteringspucken efter en fin spelomställning.

Båda lagen skapade målchanser i den andra perioden, där den stora skillnaden var effektiviteten och Damian Clara; som stod för en rad högklassiga räddningar under periodens gång.

09:24 kunde Jordie Benn skjuta in ledningsmålet till 1–2, återigen efter en fin spelomställning. Efter 13:08 kunde Noel Nordh sedan utöka vår ledning till 1–3.

Vi lyckades skapa några längre anfall och efter 15:41 kunde Tyler Vesel utöka vår ledning ytterligare, 1–4.

Vi visade även upp ett bättre powerplayspel i den andra perioden, tyvärr utan resultat i målprotokollet.

Den tredje perioden startade hemmalaget starkt och man hade ett skott i målramen redan efter 01:25 spelat.

Djurgården tryckte på framåt vilket skapade stora ytor för oss i spelomställningarna.

Vi stängde ner hemmalaget bra och skapade mängder med målchanser framåt och efter 12:08 kunde Theo Lindstein snyggt prickskjuta in 1–5.

Drygt 30 sekunder senare kunde Djurgården reducera matchen till 2–5, vilket gav hemmalaget en gnutta hopp.

Hemmalaget plockade ut målvakten i jakten på ännu en reducering och efter 16:12 kunde man även skjuta in 3–5.

Men glädjen skulle bli kortvarig, då Tyler Vesel dryga minuten senare kunde skjuta in 3–6 i tom målbur; osjälviskt framspelad av Anton Rödin.

Vi spelade sedan av matchen lugnt och behärskat.

Det står nu 3–0 i matcher till oss och final 4:7 spelas tisdag den 23 april klockan 19.30 borta på Hovet.

Djurgården–Brynäs 3–6 (1–0, 0–4, 2–2)

Första perioden: 1–0 (13.52) Linus Klasen (Marcus Krüger, Victor Eklund), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (3.08) Oliver Tärnström (Jack Kopacka), 1–2 (9.24) Jordie Benn (Johan Larsson, Anton Rödin), 1–3 (13.08) Noel Nordh (Theo Lindstein), 1–4 (15.41) Tyler Vesel (Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall).

Tredje perioden: 1–5 (12.08) Theo Lindstein (Oliver Tärnström, Greg Scott), 2–5 (12.33) Anton Gradin (Albin Grewe, Emil Berglund), 3–5 (16.12) Ludvig Rensfeldt (Edvin Hammarlund), 3–6 (17.04) Tyler Vesel (Anton Rödin, Miks Indrasis), spel fem mot sex i tom målbur.

Skott: 29–26 (11–9, 10–10, 8–7).

Utvisningar: DIF: 2×2 min, 1×5+1×20 min (matchstraff Wiktor Nilsson). BIF: 2×2 min.

Publik: 8 094.