Ny målvakt ansluter – välkommen, Emmy Nordström Åmark
Publicerad: 2024-05-06
Den 20-åriga målvakten Emmy Nordström Åmark senast i Luleå HF har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs IF. – En talangfull målvakt som jag haft koll på sedan många år tillbaka då hon är från trakten, säger sportchef Erika Grahm.

Emmy Nordström Åmark, född 2004 i Avesta har sin hockeyfostran i Skogsbo SK, där hon uppmärksammades tidigt som ett stort löfte.

2019 vann hon TV-pucken med Dalarna där hon dessutom prisades som hela turneringens bästa målvakt med en räddningsprocent på 94,2 %. 

Efter succén i TV-pucken gick flyttlasset inför säsongen 20/21 upp till Luleå och deras organisation där hon var en del av klubbens Damjuniorlag som främst huserat i Division 1.

Emmy Nordström Åmark beskrivs som en välskolad målvakt med en god speluppfattning. Hon har även gjort tre landskamper i U18-landslaget. Nu har hon skrivit på för två år i Brynäs IF.

– Jag har alltid varit Brynäsare och det är en klubb jag alltid haft en vilja att spela i Brynäs. Så det ska bli riktigt roligt och motiverande att få dra på mig Brynäströjan under de två kommande säsongerna, säger 20-åringen.

Sportchef Erika Grahm kommenterar värvningen av Emmy Nordström Åmark enligt följande:

– Emmy är en talangfull målvakt som jag haft koll på sedan många år tillbaka då hon är från trakten. Hon är oprövad i SDHL men vi är helt övertygade om att hon kommer växa in i rollen snabbt. Hon besitter väldigt spännande kvalitéer och de ska bli spännande att få jobba med henne framåt.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 25/26 och Emmy kommer vara med lite under försäsongen för att sedan ansluta permanent till truppen i augusti.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF, Emmy Nordström Åmark!

Huvudpartners
Officiella Partners