Första nyförvärvet klart till SDHL-laget – välkommen Celine Tedenby
Publicerad: 2024-04-26
Vi är glada att idag kunna presentera det första nyförvärvet till SDHL-laget inför kommande säsong. Den 24-åriga landslagsmeriterade forwarden Celine Tedenby är klar för Brynäs IF. – Brynäs är en storklubb i hockeysverige och klubbens satsning på damverksamheten är otroligt häftig, säger Celine Tedenby.

Celine Tedenby som har ett förflutet i MoDo har spenderat de sex senaste säsongerna i den amerikanska collegeligan NCAA. Där har hon representerat University. Of Maine och Merrimack College i fyra respektive två säsonger. På 144 matcher i NCAA har det blivit 89 poäng (40+49).

Nu återvänder hon till svensk hockey för spel i Brynäs IF under de två kommande åren.

– Det känns riktigt bra att komma till Brynäs. Jag har känt ett sug att återvända till svensk hockey och jag har känt Erika väldigt länge så vi har haft kontakt ett bra tag, säger Celine Tedenby och fortsätter:

– Brynäs är en storklubb i hockeysverige och klubbens satsning på damverksamheten är otroligt häftig, jag tror verkligen att jag kan utvecklas här med alla förutsättningar som finns och med Filip (Eriksson) som tränare. Det ska bli en ära att få dra på sig Brynäströjan.

Den 24-åriga forwarden har även representerat Damkronorna i ett VM och har gjort 18 landskamper totalt.

En som känner Celine Tedenby bra är sportchef Erika Grahm som säger så här om värvningen:

– Jag har väldigt bra koll på Celine då vi har spelat tillsammans i MoDo. Hon är en talangfull spelare som har potential att bli en toppspelare i ligan. Det känns helt rätt att få in Celine i den här gruppen, hon är i en bra ålder och kommer att vara en ledande spelare med den rutin och erfarenhet hon fått med sig från USA. Det ska bli riktigt intressent att få se henne i våra färger kommande säsonger.

Vi hälsar Celine Tedenby varmt välkommen till Gävle och Brynäs IF!

Huvudpartners
Officiella Partners